Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar Göreme Caddesi’nde Trafik Tek Yön Oldu

NEVŞEHİR 25.05.2016 - 17:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uçhisar Göreme Caddesi’nde Trafik Tek Yön Oldu

Uçhisar Göreme Caddesi’nde tek yön uygulaması Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyonu 06.04.2016 tarih ve 2016/2 nolu kararına istinaden uygulanmaya başlandı.
Uçhisar Göreme Caddesi’nde tek yön uygulaması Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyonu 06.04.2016 tarih ve 2016/2 nolu kararına istinaden uygulanmaya başlandı.     Şimdiye kadar çift yönlü trafik akışının sağlandığı yolda, Uçhisar Belediyesi’nin girişimleriyle gündeme alınan tek yön uygulaması, söz konusu yolda oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak, oluşan trafik sıkışıklığını gidermek ve ağır tonajlı araçların yol altında bulunan konaklama amaçlı kullanılan kaya damların zarar görmesini ve olası can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hususları gereğince çözüme ulaştı.     Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyon Başkanlığı’nın 06.04.2016 tarih 2016/2 nolu kararı gereği; “Göreme Caddesi’nin sağında ve solunda bulunan yerleşim yerlerinin çok büyük oranda turistik amaçlı butik pansiyon, otel ve işyerlerine dönüştürüldüğünden, trafik düzeni ve güvenliği açısından otobüs, kamyon ve römorklu araçların caddeyi kullanmalarının uygun olmadığına, otomobil türü araçların ise çarşı merkezinden Atatürk Bulvarı istikametine söz konusu caddeyi tek yön olarak kullanmasına, caddeye sağlı sollu park yasağı getirilmesine, karar doğrultusunda ilgili belediyece gerekli trafik işaretlemelerinin yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”     Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan konuyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek şunları ifade etti; “İl Trafik Komisyonu Başkanlığı’nın kararına istinaden trafik işaretlemeleri tamamlayarak, söz konusu yolla ilgili tek yön uygulamasına başladık. Uygulama konusunda tüm turistik işletmelerimizin karara uyacağından hiç şüphem yok. Çünkü en büyük sıkıntıyı bu işletmeler yaşamaktaydı. Bu yolda bulunan işletmelerimizin yıllardır sorunu olan trafik konusunu çözmek için gerekli her şeyi yaptık. Söz konusu yolda kapan yöntemiyle engelleme uygulaması yapmadık. Kamare sistemiyle denetlemelerin yapıldığı ve kurallara uymayanlar hakkında Zabıta Ekiplerimizce cezai işlem uygulanacağını belirtirim.     Göreme Caddesi’nde umuyorum ki artık, kurallara uyulduğu taktirde bir sorun yaşanmayacaktır. İşletmelerimizin çalıştıkları acenta, tur operatörlerini de uyararak bu kuralı hatırlatmaları gerekmektedir. Şehir dışından gelen misafirlerimiz de yoldaki trafik levhalarına bakarak uygulama konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerdir. şeklinde konuştu.  
Uçhisar Göreme Caddesi’nde tek yön uygulaması Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyonu 06.04.2016 tarih ve 2016/2 nolu kararına istinaden uygulanmaya başlandı.

Uçhisar Göreme Caddesi’nde tek yön uygulaması Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyonu 06.04.2016 tarih ve 2016/2 nolu kararına istinaden uygulanmaya başlandı.

 

 

Şimdiye kadar çift yönlü trafik akışının sağlandığı yolda, Uçhisar Belediyesi’nin girişimleriyle gündeme alınan tek yön uygulaması, söz konusu yolda oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak, oluşan trafik sıkışıklığını gidermek ve ağır tonajlı araçların yol altında bulunan konaklama amaçlı kullanılan kaya damların zarar görmesini ve olası can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hususları gereğince çözüme ulaştı.

 

 

Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyon Başkanlığı’nın 06.04.2016 tarih 2016/2 nolu kararı gereği; “Göreme Caddesi’nin sağında ve solunda bulunan yerleşim yerlerinin çok büyük oranda turistik amaçlı butik pansiyon, otel ve işyerlerine dönüştürüldüğünden, trafik düzeni ve güvenliği açısından otobüs, kamyon ve römorklu araçların caddeyi kullanmalarının uygun olmadığına, otomobil türü araçların ise çarşı merkezinden Atatürk Bulvarı istikametine söz konusu caddeyi tek yön olarak kullanmasına, caddeye sağlı sollu park yasağı getirilmesine, karar doğrultusunda ilgili belediyece gerekli trafik işaretlemelerinin yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

 

 

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan konuyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek şunları ifade etti; “İl Trafik Komisyonu Başkanlığı’nın kararına istinaden trafik işaretlemeleri tamamlayarak, söz konusu yolla ilgili tek yön uygulamasına başladık. Uygulama konusunda tüm turistik işletmelerimizin karara uyacağından hiç şüphem yok. Çünkü en büyük sıkıntıyı bu işletmeler yaşamaktaydı. Bu yolda bulunan işletmelerimizin yıllardır sorunu olan trafik konusunu çözmek için gerekli her şeyi yaptık. Söz konusu yolda kapan yöntemiyle engelleme uygulaması yapmadık. Kamare sistemiyle denetlemelerin yapıldığı ve kurallara uymayanlar hakkında Zabıta Ekiplerimizce cezai işlem uygulanacağını belirtirim.

 

 

Göreme Caddesi’nde umuyorum ki artık, kurallara uyulduğu taktirde bir sorun yaşanmayacaktır. İşletmelerimizin çalıştıkları acenta, tur operatörlerini de uyararak bu kuralı hatırlatmaları gerekmektedir. Şehir dışından gelen misafirlerimiz de yoldaki trafik levhalarına bakarak uygulama konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerdir. şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.