MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, 'Turistin Siyahı Beyazı Olmaz'

TURİZM 14.11.2017 - 11:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, 'Turistin Siyahı Beyazı Olmaz'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Nevşehir’de seyahat acenteleriyle buluştu. TÜRSAB Kapadokya BYK’nın organize ettiği toplantıya Nevşehir’deki acentecilerin yanı sıra Kayseri, Aksaray ve Niğde’deki acenteciler de katıldı.
  Burada acentecilerin sorunlarını dinleyen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2016 yılında ciddi bir türbülanstan geçtiğini belirterek, “Ufak tefek yaralarla atlattık. 2017 yılında toparlandık ve 2016 verilerini aştık. 2015 yılını yakalamamız için 2018 yılında çok çalışmamız lazım” dedi.   Hükümetten destek beklediklerini ifade eden Ulusoy, Sektör yoruldu ama dayanıklılığını da gösterdi. Hükümetin anlayış göstermesini istiyoruz. Teşviklerde, SSK’da, vergilerde indirim ve zamana yayılmasını istiyoruz” diye konuştu.   Turizm sektörünün Türkiye’nin önemli bir sektörü olduğuna vurgu yapan Ulusoy, “Turizm uzun ve bitmeyen bir maratondur. Hizmeti de bitiremezsin, kaliteyi de indiremezsin. Dolayısıyla bu maratona yorulmadan devam edeceğiz. Başka çaremiz yok. Turizmci nerde insan yaşıyorsa gözünü oraya dikmeli. Bizim için pazarın yeri, mekanı değil, gelen önemli. dolayısıyla her pazarda olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.   “Turistin siyası beyazı olmaz”   Turistte ayrım yapılmasının hata olduğunu kaydeden Ulusoy, “Turistin Arap’ı, siyahı, beyazı olmaz. Turist turisttir. Giydiği kıyafete, teninin rengine göre ayıramazsın. Biz Orta Doğu olarak ele alıyoruz. Orta Doğu’dan da gelenler çoğalıyor. Orta Doğu’nun gelebileceği en rahat ülke Türkiye’dir. Hem aile yapısı bakımından hem rahatlık bakımdan hem de dinsel mekanlar bakımından Orta Doğu’nun geleceği en rahat ülke Türkiye’dir” dedi.   “Seyahat özgürlüğünü teröre kurban gitmemeli” Seyahat özgürlüğünün teröre kurban gitmemesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: Dünyada konjonktürel bir sıkıntı var. Dolayısıyla bu sıkıntı atlatılmaya çalışılıyor. Uluslar arası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadele var. Türkiye mücadele veriyor. Bir tarafta terörle mücadele bir taraftan turizm kolay değil.   TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl’da Kapadokya’nın dünyanın gözbebeği olduğunu belirterek, “Sloganımız Kapadokya, hedefimiz Kapadokya, birleştiğimiz yer Kapadokya. Kapadokya’ya sahip çıkmalıyız” dedi. 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Nevşehir’de seyahat acenteleriyle buluştu. TÜRSAB Kapadokya BYK’nın organize ettiği toplantıya Nevşehir’deki acentecilerin yanı sıra Kayseri, Aksaray ve Niğde’deki acenteciler de katıldı.

 

Burada acentecilerin sorunlarını dinleyen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2016 yılında ciddi bir türbülanstan geçtiğini belirterek, “Ufak tefek yaralarla atlattık. 2017 yılında toparlandık ve 2016 verilerini aştık. 2015 yılını yakalamamız için 2018 yılında çok çalışmamız lazım” dedi.

 

Hükümetten destek beklediklerini ifade eden Ulusoy, Sektör yoruldu ama dayanıklılığını da gösterdi. Hükümetin anlayış göstermesini istiyoruz. Teşviklerde, SSK’da, vergilerde indirim ve zamana yayılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Turizm sektörünün Türkiye’nin önemli bir sektörü olduğuna vurgu yapan Ulusoy, “Turizm uzun ve bitmeyen bir maratondur. Hizmeti de bitiremezsin, kaliteyi de indiremezsin. Dolayısıyla bu maratona yorulmadan devam edeceğiz. Başka çaremiz yok. Turizmci nerde insan yaşıyorsa gözünü oraya dikmeli. Bizim için pazarın yeri, mekanı değil, gelen önemli. dolayısıyla her pazarda olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Turistin siyası beyazı olmaz”

 

Turistte ayrım yapılmasının hata olduğunu kaydeden Ulusoy, “Turistin Arap’ı, siyahı, beyazı olmaz. Turist turisttir. Giydiği kıyafete, teninin rengine göre ayıramazsın. Biz Orta Doğu olarak ele alıyoruz. Orta Doğu’dan da gelenler çoğalıyor. Orta Doğu’nun gelebileceği en rahat ülke Türkiye’dir. Hem aile yapısı bakımından hem rahatlık bakımdan hem de dinsel mekanlar bakımından Orta Doğu’nun geleceği en rahat ülke Türkiye’dir” dedi.

 

“Seyahat özgürlüğünü teröre kurban gitmemeli”

Seyahat özgürlüğünün teröre kurban gitmemesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: Dünyada konjonktürel bir sıkıntı var. Dolayısıyla bu sıkıntı atlatılmaya çalışılıyor. Uluslar arası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadele var. Türkiye mücadele veriyor. Bir tarafta terörle mücadele bir taraftan turizm kolay değil.

 

TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl’da Kapadokya’nın dünyanın gözbebeği olduğunu belirterek, “Sloganımız Kapadokya, hedefimiz Kapadokya, birleştiğimiz yer Kapadokya. Kapadokya’ya sahip çıkmalıyız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.