Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye Kadın Meclisleri, İstanbul’da toplanıyor

GÜNCEL 06.02.2020 - 12:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Türkiye Kadın Meclisleri, İstanbul’da toplanıyor

Aralarında Nevşehir Kadın Meclisinin de yer aldığı Türkiye Kadın Meclisleri 9 Şubat Pazar günü İstanbul’da buluşacak.
  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, kadına yönelik şiddet çalışmalarının yanı sıra kadın cinayetlerinin durdurulması üzerine çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda aralarında Nevşehir Kadın Meclisi üyelerinin de bulundun Kadın Meclisleri 9 Şubat Pazar günü İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezinde bir araya gelecek.   Türkiye Kadın Meclisler tarafından yapılan açıklamada, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri olarak, kadın cinayetlerini durdurmak, kadınların kendi hayatlarına dair kararlarını verebilmesi ve özgürce yaşayabilmesi için mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar  "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyerek Türkiye Kadın Meclisleri toplantısında buluşacak. Öldürülen kadınların aileleri, şiddet gören kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in de katılımlarıyla buluşma gerçekleşecek. Kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete karşı mücadele etmek, kadına yönelik baskıyı durdurmak, kadınların eşitçe ve özgürce yaşayabilmesi için en somut çözümler olan 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için verdiğimiz mücadele gündeme getirilecek. Rabia Naz'a ne olduğunu bir kere daha soracağımız toplantıda, Şule Çet, Aysun Yıldırım davalarında olduğu gibi tüm kadınlar için şüpheli ölümlerin açığa çıkarılması ve Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için bir araya gelinecek.  Gerek Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan Emine Bulut eylemlerinde , gerek 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde öldürülen kadınların aileleri ile birlikte kadın cinayetlerine sessiz kalmayarak ve  Şili'li kadınların dünyaya yayılan LasTesis performansını Türkiye'ye taşıyarak birçok ilde performanslar gerçekleştiren kadınlar, şimdi de geleceklerini ve hayatlarını birlikte konuşmak ve birlikte karar vermek için bir araya geliyor” ifadelerine yer verildi .
Aralarında Nevşehir Kadın Meclisinin de yer aldığı Türkiye Kadın Meclisleri 9 Şubat Pazar günü İstanbul’da buluşacak.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, kadına yönelik şiddet çalışmalarının yanı sıra kadın cinayetlerinin durdurulması üzerine çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda aralarında Nevşehir Kadın Meclisi üyelerinin de bulundun Kadın Meclisleri 9 Şubat Pazar günü İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezinde bir araya gelecek.

 

Türkiye Kadın Meclisler tarafından yapılan açıklamada, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri olarak, kadın cinayetlerini durdurmak, kadınların kendi hayatlarına dair kararlarını verebilmesi ve özgürce yaşayabilmesi için mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar  "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyerek Türkiye Kadın Meclisleri toplantısında buluşacak. Öldürülen kadınların aileleri, şiddet gören kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in de katılımlarıyla buluşma gerçekleşecek. Kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete karşı mücadele etmek, kadına yönelik baskıyı durdurmak, kadınların eşitçe ve özgürce yaşayabilmesi için en somut çözümler olan 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için verdiğimiz mücadele gündeme getirilecek. Rabia Naz'a ne olduğunu bir kere daha soracağımız toplantıda, Şule Çet, Aysun Yıldırım davalarında olduğu gibi tüm kadınlar için şüpheli ölümlerin açığa çıkarılması ve Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için bir araya gelinecek.  Gerek Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan Emine Bulut eylemlerinde , gerek 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde öldürülen kadınların aileleri ile birlikte kadın cinayetlerine sessiz kalmayarak ve  Şili'li kadınların dünyaya yayılan LasTesis performansını Türkiye'ye taşıyarak birçok ilde performanslar gerçekleştiren kadınlar, şimdi de geleceklerini ve hayatlarını birlikte konuşmak ve birlikte karar vermek için bir araya geliyor” ifadelerine yer verildi .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.