Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye'de Siyasal Ayrışmanın Eksenleri

EĞİTİM 10.12.2020 - 13:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Türkiye'de Siyasal Ayrışmanın Eksenleri

Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Yazar Tanıl Bora oldu.
  Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Yazar Tanıl Bora oldu.   “Türkiye'de Siyasal Ayrışmanın Eksenleri” başlıklı seminer, Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Sümer moderatörlüğünde 9 Aralık Çarşamba akşamı çevrim içi olarak düzenlendi.   Konuşmasına siyasi ayrışmanın anlamı ile başlayan Tanıl Bora, “Siyasal ayrışma ile kutuplaşma arasında fark vardır. Kutuplaşmak, şiddetli bir ayrışmayı tarif eder. Partiler tanım gereği ayrı parçaya dayanıyor. Siyaset zaten ayrılıklarla yapılır, bu ayrılıkları yöneten faaliyettir." dedi.   Siyasi ayrışmanın ölçütlerinden söz eden Bora, genellikle sol uçla sağ uç arasında bir yelpaze çizildiğine değindi ve genellikle merkezin yani orta yolun makul olduğunu, seçildiğini belirtti. Türkiye’de belirli dönemlere göre farklı görüşlerin hâkim olduğunu anlatan Bora, Türkiye’deki siyasal ayrışmanın tarihsel sürecinden bahsetti.   Tanıl Bora, siyasette daha önce ekonominin önemli bir tartışma konusu olduğunu fakat 90’lar sonrasında ekonominin siyaset dışına itilmesinden ve teknik bir konu gibi değerlendirilmeye başlanmasından kaynaklı bu durumun siyaset için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.  
Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Yazar Tanıl Bora oldu.

 

Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Yazar Tanıl Bora oldu.

 

“Türkiye'de Siyasal Ayrışmanın Eksenleri” başlıklı seminer, Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Sümer moderatörlüğünde 9 Aralık Çarşamba akşamı çevrim içi olarak düzenlendi.

 

Konuşmasına siyasi ayrışmanın anlamı ile başlayan Tanıl Bora, “Siyasal ayrışma ile kutuplaşma arasında fark vardır. Kutuplaşmak, şiddetli bir ayrışmayı tarif eder. Partiler tanım gereği ayrı parçaya dayanıyor. Siyaset zaten ayrılıklarla yapılır, bu ayrılıkları yöneten faaliyettir." dedi.

 

Siyasi ayrışmanın ölçütlerinden söz eden Bora, genellikle sol uçla sağ uç arasında bir yelpaze çizildiğine değindi ve genellikle merkezin yani orta yolun makul olduğunu, seçildiğini belirtti. Türkiye’de belirli dönemlere göre farklı görüşlerin hâkim olduğunu anlatan Bora, Türkiye’deki siyasal ayrışmanın tarihsel sürecinden bahsetti.

 

Tanıl Bora, siyasette daha önce ekonominin önemli bir tartışma konusu olduğunu fakat 90’lar sonrasında ekonominin siyaset dışına itilmesinden ve teknik bir konu gibi değerlendirilmeye başlanmasından kaynaklı bu durumun siyaset için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.