MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Soysaldı, 'Emeklinin çilesi bitmiyor'

NEVŞEHİR 20.06.2019 - 12:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Soysaldı, 'Emeklinin çilesi bitmiyor'

Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaptığı yazılı açıklamayla emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğuna dikkat çekti.
  NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaptığı yazılı açıklamayla emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğuna dikkat çekti. İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, "2018 yılının son çeyreğine artan enflasyon nedeniyle ülkemiz çalışan ve emeklilerinin harcama kalemlerindeki artış hala devam etmektedir. Bilhassa gıda harcamaları tanzim satışlar bittikten sonra artarak devam etmekte olup, en düşük sabit gelirli olan emeklilerin çektiği ekonomik sıkıntılarda katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır. Toplu sözleşme döneminde yetkili konfederasyonun ileriyi görememesi nedeniyle uyguladığı korkak ve yanlış politikalar nedeniyle çalışan ve emekli 2018 ve 2019 yıllarında çok ağır sıkıntılara düşmüştür. Basında Şubat ayından beri sık sık Temmuz ayında verilecek zamları emekliye 2 zam, 3 zam, 4 zam şeklinde çıkan haberler emeklileri heyecanlandırmaktadır. Bilindiği üzere emeklilere Ocak, Temmuz aylarında iki defa zam yapılmaktadır. Hükümetin Toplu sözleşmede 2 yıl olarak belirlediği zamlara enflasyon farkları ilave edilerek ödenmektedir. 2019 Ocak ayında daha önce belirlenen 4 zamma ilaveten 6,7 enflasyon farkıyla beraber 10,7 maaş zammı yapılmıştı, Temmuz ayında toplu sözleşme ile belirlenen 5 zamma ilaveten ortaya çıkacak enflasyon farkı ödenecektir. Dolayısıyla önce enflasyon gerçekleşmekte, maaşlar erimekte, ardından ise gecikmeli olarak maaş zammı yapılmaktadır. Hâlbuki basında çıkan haberler sanki emeklilere her ay zam yapılıyormuş şeklindedir. Basında yer alan yalan yanlış haberlere itibar edilmesi durumunda emeklilerin yaşadığı sıkıntılar göz ardı edilecek, milletimiz emeklileri bir eli yağda bir eli balda yaşıyor sanacaklardır. Bu bakımdan basın yayın kuruluşlarında emeklilere zam şeklinde çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini arz eder, emeklilere Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda yalnızca 2 kez maaş zammı yapıldığının bilinmesini isteriz" dedi.
Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaptığı yazılı açıklamayla emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğuna dikkat çekti.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaptığı yazılı açıklamayla emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğuna dikkat çekti.


İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, "2018 yılının son çeyreğine artan enflasyon nedeniyle ülkemiz çalışan ve emeklilerinin harcama kalemlerindeki artış hala devam etmektedir. Bilhassa gıda harcamaları tanzim satışlar bittikten sonra artarak devam etmekte olup, en düşük sabit gelirli olan emeklilerin çektiği ekonomik sıkıntılarda katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır. Toplu sözleşme döneminde yetkili konfederasyonun ileriyi görememesi nedeniyle uyguladığı korkak ve yanlış politikalar nedeniyle çalışan ve emekli 2018 ve 2019 yıllarında çok ağır sıkıntılara düşmüştür. Basında Şubat ayından beri sık sık Temmuz ayında verilecek zamları emekliye 2 zam, 3 zam, 4 zam şeklinde çıkan haberler emeklileri heyecanlandırmaktadır. Bilindiği üzere emeklilere Ocak, Temmuz aylarında iki defa zam yapılmaktadır. Hükümetin Toplu sözleşmede 2 yıl olarak belirlediği zamlara enflasyon farkları ilave edilerek ödenmektedir.


2019 Ocak ayında daha önce belirlenen 4 zamma ilaveten 6,7 enflasyon farkıyla beraber 10,7 maaş zammı yapılmıştı, Temmuz ayında toplu sözleşme ile belirlenen 5 zamma ilaveten ortaya çıkacak enflasyon farkı ödenecektir. Dolayısıyla önce enflasyon gerçekleşmekte, maaşlar erimekte, ardından ise gecikmeli olarak maaş zammı yapılmaktadır. Hâlbuki basında çıkan haberler sanki emeklilere her ay zam yapılıyormuş şeklindedir. Basında yer alan yalan yanlış haberlere itibar edilmesi durumunda emeklilerin yaşadığı sıkıntılar göz ardı edilecek, milletimiz emeklileri bir eli yağda bir eli balda yaşıyor sanacaklardır. Bu bakımdan basın yayın kuruluşlarında emeklilere zam şeklinde çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini arz eder, emeklilere Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda yalnızca 2 kez maaş zammı yapıldığının bilinmesini isteriz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.