Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Soysaldı, 'Emekliler gününüz kutlu olsun'

NEVŞEHİR 30.06.2020 - 10:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Soysaldı, 'Emekliler gününüz kutlu olsun'

Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Emekliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
  NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Emekliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.   Soysaldı, "İnsanlar en az 20-25 yıldan başlamak üzere 45 yıla kadar uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılarak gelecek endişesi duymadan, ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu ve insanca yaşamayı hayal etmektedir. Atatürk; “Emekli Devletin Aynadaki Kendi Görüntüsüdür ”demiş. Aynadaki görüntü o ülkenin dünyadaki yerini, değerini, medeniyet seviyesini, refah düzeyini gösterir. Nasıl bir ülke olduğumuz, emeklinin halinden belli oluyor. Ne yazık ki Türk Emeklisi, yıllardan beri AB üyesi ülkelerdeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış, hayatını devam ettirmeye dermanı da kalmamıştır. Devlet aynadaki görüntüsünü beğeniyor mu diye soracak olursak; olumlu cevap verebilecek bir yetkili bulabilir miyiz acaba. Emekliler hastalandıklarında, hastanelere ve eczanelere ek ücret ödemekten, ortez, protez parası ödemekten perişan olmuştur. AB ülkeleri emeklilerini Akdeniz’e tatile gönderirlerken, biz ise hastane yatak parasını otel parası diye ödemekteyiz.   Emekliler, huzur içerisinde, kimseye muhtaç olmadan geçinebilecekleri bir gelir düzeyi ile rahatça muayene ve tedavi olacakları bir sağlık sistemi bekliyor. Bu nedenle özellikle “sağlık” konusunda hassas sınıfta değerlendirilen yaşlılarımızın muayene ve tedavi giderleri bütçelerine yük olmamalıdır. Tedavi ve ilaçtan katkı payı alınmamalıdır. Emeklileri; çalışmayan, verimsiz, tüketen, hastalıklı insanlar gibi görmek onlara en büyük haksızlık, vefasızlık ve saygısızlıktır. Ülkemiz bu günlere onların çalışmaları sayesinde gelmiştir.   Emekliler daha fazla ezilmemek, kendilerini ve haklarını korumak için, örgütlenme yolunu seçmelidir. Emekliler iktidardan sendika kurma hakkının verilmesini istemektedir. Sendika kurulduğu takdirde, emeklilerin hak arama mücadelesi yasal zemine oturmuş olacaktır. Emekliler sendika kurma hakkını büyük bir sabırla beklemektedir. Emekli arkadaşım, teşkilatsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, ülkeyi yönetenler emeklileri hiç dikkate almıyor. Sendika mücadelemiz ve haklarımızı almak için, gelin birlik olalım. İnsanca yaşamak, emeklerimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek ve kula kulluk etmemek için Türk Emekli-Sen’e ve Birleşik Emekliler Derneğimize destek verelim.   Hayat sıkıntılarına ve zorluklarına karşı, beraberce mücadele etmek ve iyi günlere ulaşmak sizin elinizde. Birlik olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım" dedi.
Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Emekliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Emekliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 


Soysaldı, "İnsanlar en az 20-25 yıldan başlamak üzere 45 yıla kadar uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılarak gelecek endişesi duymadan, ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu ve insanca yaşamayı hayal etmektedir. Atatürk; “Emekli Devletin Aynadaki Kendi Görüntüsüdür ”demiş. Aynadaki görüntü o ülkenin dünyadaki yerini, değerini, medeniyet seviyesini, refah düzeyini gösterir. Nasıl bir ülke olduğumuz, emeklinin halinden belli oluyor. Ne yazık ki Türk Emeklisi, yıllardan beri AB üyesi ülkelerdeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış, hayatını devam ettirmeye dermanı da kalmamıştır. Devlet aynadaki görüntüsünü beğeniyor mu diye soracak olursak; olumlu cevap verebilecek bir yetkili bulabilir miyiz acaba. Emekliler hastalandıklarında, hastanelere ve eczanelere ek ücret ödemekten, ortez, protez parası ödemekten perişan olmuştur. AB ülkeleri emeklilerini Akdeniz’e tatile gönderirlerken, biz ise hastane yatak parasını otel parası diye ödemekteyiz.

 


Emekliler, huzur içerisinde, kimseye muhtaç olmadan geçinebilecekleri bir gelir düzeyi ile rahatça muayene ve tedavi olacakları bir sağlık sistemi bekliyor. Bu nedenle özellikle “sağlık” konusunda hassas sınıfta değerlendirilen yaşlılarımızın muayene ve tedavi giderleri bütçelerine yük olmamalıdır. Tedavi ve ilaçtan katkı payı alınmamalıdır. Emeklileri; çalışmayan, verimsiz, tüketen, hastalıklı insanlar gibi görmek onlara en büyük haksızlık, vefasızlık ve saygısızlıktır. Ülkemiz bu günlere onların çalışmaları sayesinde gelmiştir.

 


Emekliler daha fazla ezilmemek, kendilerini ve haklarını korumak için, örgütlenme yolunu seçmelidir. Emekliler iktidardan sendika kurma hakkının verilmesini istemektedir. Sendika kurulduğu takdirde, emeklilerin hak arama mücadelesi yasal zemine oturmuş olacaktır. Emekliler sendika kurma hakkını büyük bir sabırla beklemektedir. Emekli arkadaşım, teşkilatsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, ülkeyi yönetenler emeklileri hiç dikkate almıyor. Sendika mücadelemiz ve haklarımızı almak için, gelin birlik olalım. İnsanca yaşamak, emeklerimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek ve kula kulluk etmemek için Türk Emekli-Sen’e ve Birleşik Emekliler Derneğimize destek verelim.

 


Hayat sıkıntılarına ve zorluklarına karşı, beraberce mücadele etmek ve iyi günlere ulaşmak sizin elinizde. Birlik olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.