Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Soysaldı, 'Birleşik Emekliler Derneği’nin 14. kuruluş yılı kutlu olsun'

GÜNCEL 15.09.2020 - 12:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Soysaldı, 'Birleşik Emekliler Derneği’nin 14. kuruluş yılı kutlu olsun'

Türkiye Kamu-Sen çatısında yer alan Birleşik Emekliler Derneği'nin 14. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, bir kutlama mesajı yayınladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen çatısında yer alan Birleşik Emekliler Derneği'nin 14. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, bir kutlama mesajı yayınladı.   Soysaldı; “Emeklilerin sesini duyurmak, yaşadıkları zor, katlanması güç hayat şartlarını anlatmak, sıkıntılarına çare aramak, sosyal adaletin gerçekleşmesi ve emeklilerin sosyal güvenlik şemsiyesini büyütmek için çalışmalarda bulunmak üzere 13.09.2006 tarihinde derneğimiz kurulmuştur. Her bireyin maddi ve manevi varlığını korumak ve geliştirmek için siyasal, ekonomik ve toplumsal alanlarda örgütlenme hakkı hem ulusal, hem de uluslararası düzenlemelerle güvence altına alınmıştır. Emekliler de haklarını almak, iyice kısılan seslerini duyurmak gayesiyle, Birleşik Emekliler Derneğini kurmuşlardır. Kurulduğu tarihten beri verdiğimiz mücadelede emeklilerin sesini kamuoyunda daha fazla duyurmaya çalıştık. Yaptığımız eylemler toplum nezdinde karşılık buldu. Emekliler maaş almaktadırlar, bu maaşı kadınlarda en az 20, erkeklerde 25 sene verdiğimiz hizmet ve ödediğimiz primlerin karşılığı olarak alıyoruz. Çalışanlara toplu sözleşme hakkı var da emeklilere neden yok? Maaşımızı az artırın; emeklileri sefalet ücretinden kurtarın diyemeyecek miyiz? Emeklilere taban aylığı getirin, intibak yasamızı çıkartın diyemeyecek miyiz?. Tedavi masraflarımızın, ilâç masraflarımızın bedelinin tamamını devlet ödesin, bizlere yaşlı evleri, lokalleri açın diyemeyecek miyiz?. Derneğimizin kuruluşunun 14. yılında; Emeklilerin insanca bir hayat yaşaması için hayat standartları yükseltilmelidir. Emeklilerin gerçek sesi Birleşik Emekliler Derneği’nin 14. kuruluş yıldönümünü kutlarken, verdiğimiz hak mücadelesini sonuç alıncaya kadar sürdürme inanç ve kararlılığındayız" dedi.  
Türkiye Kamu-Sen çatısında yer alan Birleşik Emekliler Derneği'nin 14. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, bir kutlama mesajı yayınladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen çatısında yer alan Birleşik Emekliler Derneği'nin 14. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Soysaldı; “Emeklilerin sesini duyurmak, yaşadıkları zor, katlanması güç hayat şartlarını anlatmak, sıkıntılarına çare aramak, sosyal adaletin gerçekleşmesi ve emeklilerin sosyal güvenlik şemsiyesini büyütmek için çalışmalarda bulunmak üzere 13.09.2006 tarihinde derneğimiz kurulmuştur. Her bireyin maddi ve manevi varlığını korumak ve geliştirmek için siyasal, ekonomik ve toplumsal alanlarda örgütlenme hakkı hem ulusal, hem de uluslararası düzenlemelerle güvence altına alınmıştır. Emekliler de haklarını almak, iyice kısılan seslerini duyurmak gayesiyle, Birleşik Emekliler Derneğini kurmuşlardır. Kurulduğu tarihten beri verdiğimiz mücadelede emeklilerin sesini kamuoyunda daha fazla duyurmaya çalıştık. Yaptığımız eylemler toplum nezdinde karşılık buldu. Emekliler maaş almaktadırlar, bu maaşı kadınlarda en az 20, erkeklerde 25 sene verdiğimiz hizmet ve ödediğimiz primlerin karşılığı olarak alıyoruz. Çalışanlara toplu sözleşme hakkı var da emeklilere neden yok? Maaşımızı az artırın; emeklileri sefalet ücretinden kurtarın diyemeyecek miyiz? Emeklilere taban aylığı getirin, intibak yasamızı çıkartın diyemeyecek miyiz?. Tedavi masraflarımızın, ilâç masraflarımızın bedelinin tamamını devlet ödesin, bizlere yaşlı evleri, lokalleri açın diyemeyecek miyiz?. Derneğimizin kuruluşunun 14. yılında; Emeklilerin insanca bir hayat yaşaması için hayat standartları yükseltilmelidir. Emeklilerin gerçek sesi Birleşik Emekliler Derneği’nin 14. kuruluş yıldönümünü kutlarken, verdiğimiz hak mücadelesini sonuç alıncaya kadar sürdürme inanç ve kararlılığındayız" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.