Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Şimon Peres Öldü

GÜNCEL 28.09.2016 - 11:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Şimon Peres Öldü

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı.
İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı.         93 yaşındaki Peres, sabahın erken saatlerinde Tel Aviv yakınında bulunan bir hastanede hayatını kaybetti.       13 Eylül’den beri yoğun bakımda bulunan Peres’in dün akşam saatlerinde durumunun kötüleştiği bildirildi.          Peres’in oğlu Chemi, “Ülkenin kurulduğu ilk günden hayatının son gününe kadar İsrail için yorulmadan çalıştı” dedi. Damadı Rafi Walden ise, “Bizi acı içinde bıraktı” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu derin üzüntülerini dile getirdi. Peres için, “Sevgili dostum” ifadesini kullanan ABD Başkanı Barack Obama ise, “İnsan onuru ve ilerleyişi vizyonunu rehber edinen Peres, iyi niyetli insanların birlikte ilerleyebileceğini biliyordu” dedi.       "ONE MİNUTE" ile hatırlanıyor   2009 yılında Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e tarihi bir ayar vermiş ve dünyanın gözü önünde "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, en iyi yaptığınız şey öldürmek" diyerek hiç kimsenin dile getiremediği İsrail gerçeğini Peres'in şahsında dünyaya haykırmıştı.    
İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı.

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı.

 

 

 

 

93 yaşındaki Peres, sabahın erken saatlerinde Tel Aviv yakınında bulunan bir hastanede hayatını kaybetti.

 

 

 

13 Eylül’den beri yoğun bakımda bulunan Peres’in dün akşam saatlerinde durumunun kötüleştiği bildirildi. 

 

 

 

 

Peres’in oğlu Chemi, “Ülkenin kurulduğu ilk günden hayatının son gününe kadar İsrail için yorulmadan çalıştı” dedi. Damadı Rafi Walden ise, “Bizi acı içinde bıraktı” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu derin üzüntülerini dile getirdi. Peres için, “Sevgili dostum” ifadesini kullanan ABD Başkanı Barack Obama ise, “İnsan onuru ve ilerleyişi vizyonunu rehber edinen Peres, iyi niyetli insanların birlikte ilerleyebileceğini biliyordu” dedi.

 

 

 

"ONE MİNUTE" ile hatırlanıyor

 

2009 yılında Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e tarihi bir ayar vermiş ve dünyanın gözü önünde "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, en iyi yaptığınız şey öldürmek" diyerek hiç kimsenin dile getiremediği İsrail gerçeğini Peres'in şahsında dünyaya haykırmıştı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.