Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sertifikalı tohumluk desteği ödemeleri hesaplara geçti

NEVŞEHİR 01.01.2021 - 13:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Sertifikalı tohumluk desteği ödemeleri hesaplara geçti

2019 yılı sertifikalı tohumluk üretim desteği olan 8,2 Milyon TL üreticilerin hesaplarına yatırıldı.
  NEVŞEHİR(MHA) 2019 yılı sertifikalı tohumluk üretim desteği olan 8,2 Milyon TL üreticilerin hesaplarına yatırıldı.      Bölgemizde Patates siğil hastalığı nedeniyle uygulanan karantina ve sertifikalı tohumlukların kullanımının avantajları nedeniyle Bakanlıkça verilen bu destek bölgemiz açısından ayrı bir önem taşımakta.    Tescil edilmiş çeşitlerden elde edilen tarla ve laboratuvar kontrolleri neticesinde standartlara uygunluğu belirlenmiş genetik potansiyeli yüksek sertifikalı tohumlukların verim kabiliyeti de yüksek. Bu anlamda üreticilere destek olmak adına 3 firmanın 23 Bin ton üretimi karşılığında 4,5 Milyon TL destek ödemesi daha önce yapılmıştı.    14 firmanın müracaatları neticesinde 45 Bin ton Sertifikalı Patates Tohumu üretimine 8,2 Milyon TL destek hesaplarına yatırıldı. 3. Dönem olarak başvuruda bulunan firmaların ise desteğe ilişkin işlemleri ise devam etmekte. 
2019 yılı sertifikalı tohumluk üretim desteği olan 8,2 Milyon TL üreticilerin hesaplarına yatırıldı.

 

NEVŞEHİR(MHA) 2019 yılı sertifikalı tohumluk üretim desteği olan 8,2 Milyon TL üreticilerin hesaplarına yatırıldı.   

 

Bölgemizde Patates siğil hastalığı nedeniyle uygulanan karantina ve sertifikalı tohumlukların kullanımının avantajları nedeniyle Bakanlıkça verilen bu destek bölgemiz açısından ayrı bir önem taşımakta. 

 

Tescil edilmiş çeşitlerden elde edilen tarla ve laboratuvar kontrolleri neticesinde standartlara uygunluğu belirlenmiş genetik potansiyeli yüksek sertifikalı tohumlukların verim kabiliyeti de yüksek. Bu anlamda üreticilere destek olmak adına 3 firmanın 23 Bin ton üretimi karşılığında 4,5 Milyon TL destek ödemesi daha önce yapılmıştı. 

 

14 firmanın müracaatları neticesinde 45 Bin ton Sertifikalı Patates Tohumu üretimine 8,2 Milyon TL destek hesaplarına yatırıldı. 3. Dönem olarak başvuruda bulunan firmaların ise desteğe ilişkin işlemleri ise devam etmekte. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.