Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Romanyalı Hırsızlar, Ürgüp Polisinden Kaçamadı

ASAYİŞ 06.10.2018 - 16:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Romanyalı Hırsızlar, Ürgüp Polisinden Kaçamadı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir antikacı hırsızlık yapan yabancı uyruklu 5 kişi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
  Edinilen bilgilere göre, Romanya ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye turistlik amaçlı gelen 5 kişi Ürgüp’te tırnakçılık yöntemi ile hırsızlık yaparken kameralara yakalandı.  Olay 4 Ekim günü Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde meydana geldi. Kayseri caddesinde faaliyet gösteren bir antikacı dükkânına müşteri olarak gelen hırsızlar burada tırnakçılık yöntemi ile yüklü miktardaki takıları çalarak kayıplara karıştılar.   Şahısların aceleci tavırlarından şüphelenen iş yeri sahibi güvenlik kameralarını izleyince şahısların hırsızlık yaptıklarını fark ederek durumu Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.   Ürgüp polisinin yaptığı çalışmada, iş yerinde hırsızlık olayına karışan şüphelilerin Aksaray iline kaçtıkları belirlendi. Aksaray’da adresleri tespit edilen 5 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı araç ve üzerlerinde yapılan aramada çalınan çeşitli malzemeler ele geçirildi.   Emniyette işlemleri devam eden A.V, A.P, G.O, Z.L., M.U isimli şüphelilerin 3 Ekim Çarşamba günü Bolu ilinde bir kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ürgüp Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen Romanya uyruklu şüphelilerden Vadar  Ghimes Agafitei, Zınca Lapar ve Amer Preda tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.   Ürgüp’te antikacılık yaparken hırsızların hedefindeki olan işletme sahibi Ali Rıza Kürkçü’de açıklamasında, “Yabancı insanlar geldiler mallara bakarken biraz acele ediyorlardı. Ben o ara şüphelendim biraz ama en sonunda bir iki mal ayırdılar ve ödemek istediler. 500 Euro verdiler, 500 Euro’yu görünce ben şüphelendim ve üzerine verecek param yok diye kabul etmedim. Daha sonra tamam alırız dediler ben hareketlerinden şüphelendiğim için kameraları izledim kamerayı izleyince anladım ki herifler leblebi gibi toplayıp ceplerine atmışlar. Sağ olsun emniyetimiz devriye girdi çok hızlı bir şekilde çözdüler olayı” diye konuştu.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir antikacı hırsızlık yapan yabancı uyruklu 5 kişi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgilere göre, Romanya ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye turistlik amaçlı gelen 5 kişi Ürgüp’te tırnakçılık yöntemi ile hırsızlık yaparken kameralara yakalandı.  Olay 4 Ekim günü Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde meydana geldi. Kayseri caddesinde faaliyet gösteren bir antikacı dükkânına müşteri olarak gelen hırsızlar burada tırnakçılık yöntemi ile yüklü miktardaki takıları çalarak kayıplara karıştılar.

 

Şahısların aceleci tavırlarından şüphelenen iş yeri sahibi güvenlik kameralarını izleyince şahısların hırsızlık yaptıklarını fark ederek durumu Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

 

Ürgüp polisinin yaptığı çalışmada, iş yerinde hırsızlık olayına karışan şüphelilerin Aksaray iline kaçtıkları belirlendi. Aksaray’da adresleri tespit edilen 5 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı araç ve üzerlerinde yapılan aramada çalınan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

 

Emniyette işlemleri devam eden A.V, A.P, G.O, Z.L., M.U isimli şüphelilerin 3 Ekim Çarşamba günü Bolu ilinde bir kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ürgüp Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen Romanya uyruklu şüphelilerden Vadar  Ghimes Agafitei, Zınca Lapar ve Amer Preda tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

 

Ürgüp’te antikacılık yaparken hırsızların hedefindeki olan işletme sahibi Ali Rıza Kürkçü’de açıklamasında, “Yabancı insanlar geldiler mallara bakarken biraz acele ediyorlardı. Ben o ara şüphelendim biraz ama en sonunda bir iki mal ayırdılar ve ödemek istediler. 500 Euro verdiler, 500 Euro’yu görünce ben şüphelendim ve üzerine verecek param yok diye kabul etmedim. Daha sonra tamam alırız dediler ben hareketlerinden şüphelendiğim için kameraları izledim kamerayı izleyince anladım ki herifler leblebi gibi toplayıp ceplerine atmışlar. Sağ olsun emniyetimiz devriye girdi çok hızlı bir şekilde çözdüler olayı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.