MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Paslanmaz'dan kadın hakları günü kutlaması

GÜNCEL 05.12.2020 - 14:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Paslanmaz'dan kadın hakları günü kutlaması

Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Ayşe Paslanmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü kutladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Ayşe Paslanmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü kutladı.   Paslanmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek dünyada kadına bu hakkı veren devletlerin başında gelmektedir. Aynı dönemde Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok devletin bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk Milleti için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir" ifadelerinde bulundu.    
Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Ayşe Paslanmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü kutladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Vatan Yıldızları Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Ayşe Paslanmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü kutladı.

 

Paslanmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek dünyada kadına bu hakkı veren devletlerin başında gelmektedir. Aynı dönemde Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok devletin bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk Milleti için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir" ifadelerinde bulundu.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.