MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Özmen, 'Allah devletimize, milletimize zeval vermesin'

NEVŞEHİR 25.12.2020 - 13:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Özmen, 'Allah devletimize, milletimize zeval vermesin'

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirlere korona virüs salgını nedeniyle verilecek desteklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirlere korona virüs salgını nedeniyle verilecek desteklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.   Söz konusu desteklerin esnaf ve sanatkar camiasına, Pazarcı esnafına hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özmen söz konusu desteklerden kimlerin, nasıl yararlanacaklarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.   "Soru: Kimler yararlanacak?  1- Faaliyet konusuna bakılmaksızın ticari kazançları Basit usulde vergilendirilenlerin tamamı,  2- Ticaret Bakanlığınca Kovid-19'dan olumsuz etkilendiği gerekçesiyle belirlenecek sektörlerde faaliyet gösteren (Bakanlık tarafından destek verilecek Nace bazında faaliyet alanı ilan edilecek) esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler,  3- Vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar(sadece bunlarda esnaf siciline kaydı olanlar).  Soru: Ne kadar destek verilecek?  Ocak, Şubat ve Mart ayları için 1000 er TL olmak üzere toplamda 3000 TL hibe verilecek.  Buna ilave olarak, işyerleri kira olanlar için Büyükşehir için 750 TL, diğerleri için 500 TL kira desteği verilecek. Yani Büyükşehir için işyeri kira olan bir işletme sahibi toplamda aylık 1750 TL destek alacak.  Soru: Hangi tarih esas alınacak?  14.12.2020 tarihinde vergi mükellefi olunması gerekmekte. Yani bu tarihten sonra faaliyete başlayanlar bu destekten yararlanamaz.  Soru: Başvurular ne zamam başlayacak?  Bakanlıkça uygulama usul ve esasları belirlendikten sonra başvurular başlayacak. Yani tahminim bu ay içinde başvuruların alınmasını bekliyorum.  Soru: Nereye başvurulacak?  Teknik çalışmalar bittikten sonra e-devlet üzerinden olmasını bekliyorum.  Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Bu desteğin 6 Milyar TL olması öngörülmektedir. Devletimiz tüm zor şartlarda en azından esnafın yanında olmak adına gerekli çalışmaları yürütüyor. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin" dedi.  
Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirlere korona virüs salgını nedeniyle verilecek desteklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Esnaf ve sanatkâr ile gerçek kişi tacirlere korona virüs salgını nedeniyle verilecek desteklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Söz konusu desteklerin esnaf ve sanatkar camiasına, Pazarcı esnafına hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özmen söz konusu desteklerden kimlerin, nasıl yararlanacaklarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.  

"Soru: Kimler yararlanacak? 

1- Faaliyet konusuna bakılmaksızın ticari kazançları Basit usulde vergilendirilenlerin tamamı, 

2- Ticaret Bakanlığınca Kovid-19'dan olumsuz etkilendiği gerekçesiyle belirlenecek sektörlerde faaliyet gösteren (Bakanlık tarafından destek verilecek Nace bazında faaliyet alanı ilan edilecek) esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler, 

3- Vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar(sadece bunlarda esnaf siciline kaydı olanlar). 

Soru: Ne kadar destek verilecek? 

Ocak, Şubat ve Mart ayları için 1000 er TL olmak üzere toplamda 3000 TL hibe verilecek. 

Buna ilave olarak, işyerleri kira olanlar için Büyükşehir için 750 TL, diğerleri için 500 TL kira desteği verilecek. Yani Büyükşehir için işyeri kira olan bir işletme sahibi toplamda aylık 1750 TL destek alacak. 

Soru: Hangi tarih esas alınacak? 

14.12.2020 tarihinde vergi mükellefi olunması gerekmekte. Yani bu tarihten sonra faaliyete başlayanlar bu destekten yararlanamaz. 

Soru: Başvurular ne zamam başlayacak? 

Bakanlıkça uygulama usul ve esasları belirlendikten sonra başvurular başlayacak. Yani tahminim bu ay içinde başvuruların alınmasını bekliyorum. 

Soru: Nereye başvurulacak? 

Teknik çalışmalar bittikten sonra e-devlet üzerinden olmasını bekliyorum. 

Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Bu desteğin 6 Milyar TL olması öngörülmektedir. Devletimiz tüm zor şartlarda en azından esnafın yanında olmak adına gerekli çalışmaları yürütüyor. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.