MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

ÖSYM Emeğe İhanet Etti

EĞİTİM 12.08.2017 - 16:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

ÖSYM Emeğe İhanet Etti

ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde hata yaptığını açıkladı.
ÖSYM’den puan hesaplamasında hata yapıldığıyla ilgili açıklama geldi.   "1499 ADAY HERHANGİ BİR PROGRAMA YERLEŞMEDİ" Açıklamada, "Tablo 6-C’nin ekindeki okullardan mezun olan adayların ek puansız yerleştirme puanları kullanıldı. 1110 adayın yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, daha önce bir programa yerleştiği açıklanan 1499 aday herhangi bir programa yerleşmemiştir" denildi.   İŞTE ÖSYM'NİN AÇIKLAMASININ TAMAMI 08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C'nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde 'ek puanlı yerleştirme puanları' yerine 'ek puansız yerleştirme puanları'nın kullanıldığı tespit edilmiştir.   "ÖZÜR DİLERİZ" Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir. Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız.  
ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde hata yaptığını açıkladı.

ÖSYM’den puan hesaplamasında hata yapıldığıyla ilgili açıklama geldi.

 

"1499 ADAY HERHANGİ BİR PROGRAMA YERLEŞMEDİ"

Açıklamada, "Tablo 6-C’nin ekindeki okullardan mezun olan adayların ek puansız yerleştirme puanları kullanıldı. 1110 adayın yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, daha önce bir programa yerleştiği açıklanan 1499 aday herhangi bir programa yerleşmemiştir" denildi.

 

İŞTE ÖSYM'NİN AÇIKLAMASININ TAMAMI

08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C'nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde 'ek puanlı yerleştirme puanları' yerine 'ek puansız yerleştirme puanları'nın kullanıldığı tespit edilmiştir.

 

"ÖZÜR DİLERİZ"

Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.

Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.