Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Osmanlıca Öğrenmek İsteyenlere Müjde

KÜLTÜR-SANAT 23.02.2017 - 12:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Osmanlıca Öğrenmek İsteyenlere Müjde

Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı arasındaki işbirliği ile icra edilen Osmanlıca Kurslar için ders zili çaldı.
Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı arasındaki işbirliği ile icra edilen Osmanlıca Kurslar için ders zili çaldı.   2017’nin 1.dönem Osmanlıca Kursları Ahi Evran Mesleki Teknik Lisesinde 18 Şubat itibariyle başladı. Kurslar cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00 ile 12.30 arasında yapılmaktadır.   Hayrat vakfı Nevşehir Kurs Koordinatörü Mehmet Özer yaptığı açıklamada : “Halk eğitim merkezi bünyesinde böyle bir kursun tertib edilmesi milli kültürümüz adına çok anlamlıdır. Bin yıllık kültür mirasımız olan Osmanlıcayı (Osmanlı Türkçesini) öğrettiğimiz bu kurslar, geçmişi iyi okumak adına milletimiz için büyük bir fırsattır.   Osmanlının Kurduğu Nevşehir’imizin güzide insanını bu kurslara davet ediyoruz. Kurslarımız başladı fakat yeni sınıflarımız için kayıtlarımız devam ediyor.” dedi   Mehmet Özer son olarak şöyle dedi: “ Kurslarımız 4 kur şeklindedir. 1.Kur: Osmanlıcada kolay metinler 2.Kur: Osmanlı Türkçesi imlası 3.Kur: Osmanlıca arabca ve farsça unsurlar 4.Kur: Vesika okuma Kayıtlar Halk Eğitim Merkezi ve www.osmanlicaegitim.com internet sitesinden yapılabilmektedir.”  
Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı arasındaki işbirliği ile icra edilen Osmanlıca Kurslar için ders zili çaldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı arasındaki işbirliği ile icra edilen Osmanlıca Kurslar için ders zili çaldı.

 

2017’nin 1.dönem Osmanlıca Kursları Ahi Evran Mesleki Teknik Lisesinde 18 Şubat itibariyle başladı. Kurslar cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00 ile 12.30 arasında yapılmaktadır.

 

Hayrat vakfı Nevşehir Kurs Koordinatörü Mehmet Özer yaptığı açıklamada : “Halk eğitim merkezi bünyesinde böyle bir kursun tertib edilmesi milli kültürümüz adına çok anlamlıdır. Bin yıllık kültür mirasımız olan Osmanlıcayı (Osmanlı Türkçesini) öğrettiğimiz bu kurslar, geçmişi iyi okumak adına milletimiz için büyük bir fırsattır.

 

Osmanlının Kurduğu Nevşehir’imizin güzide insanını bu kurslara davet ediyoruz. Kurslarımız başladı fakat yeni sınıflarımız için kayıtlarımız devam ediyor.” dedi

 

Mehmet Özer son olarak şöyle dedi:

“ Kurslarımız 4 kur şeklindedir.

1.Kur: Osmanlıcada kolay metinler

2.Kur: Osmanlı Türkçesi imlası

3.Kur: Osmanlıca arabca ve farsça unsurlar

4.Kur: Vesika okuma Kayıtlar Halk Eğitim Merkezi ve www.osmanlicaegitim.com internet sitesinden yapılabilmektedir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.