MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ölüme Davetiye Çıkartan Kavşak

GÜNCEL 22.09.2017 - 12:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ölüme Davetiye Çıkartan Kavşak

Nevşehir-Uçhisar yolunda bulunan balonlu kavşak adeta ölüme davetiye çıkartıyor.
  Yeni yapılan sıcak asfaltlı yollarda hız yapmaya müdahale etmek için sürücülere göz açtırmayan polis ekipleri, kazaların önüne geçmek için çalışmaların süreceğini belirtiyor. Ancak, Nevşehir Ürgüp yolu üzerine bulunan balon kavşağı son günlerde bir türlü gündemden düşmüyor. Kavşağın yola sığmaması, neredeyse her gün kazaya neden olduğu, balon kavşağının ölüm kavşağı olarak adlandırıldığı bizlere gelen tepkiler arasında bulunuyor.   Kavşağa yaklaştıkça bu tepkileri anlamak mümkün. Şeridini takip etmeye çalışan araç sürücüleri kavşağa geldiğinde biranda yolun yön değiştirdiğini görüyor. Göremeyenler ise zaten kaza yapıyor.    Vatandaştan tepki yağıyor   Bu kavşağın hangi akla hizmet yapıldığı sorusunu yetkililere sonran vatandaşlar, Nevşehir genelinde neredeyse tüm kavşakların kazaya yol açabilecek şekilde düzenlendiğini ifade ediyor. Bu kavşakların biran önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “İnsan canı bu kadar ucuz değil, Göz var nizam var. Resmen şeridinde giden aracın önüne kaldırım çıkıyor. Bunu fark eden sürücü direksiyonunu kırarak kazadan kurtuldum sanıyor. Ancak diğer şeritten gelen sürücü varsa ona çarpıyor. Kavşağın yola çıktığını fark edemeyenler ise direk yol düz sandığından, basıyor gaza. Bu esnada tabi kavşağın bu derece hatalı olduğunu fark eden sürücü aracına müdahale edene kadar iş işten geçiyor. Bu kazalar yaralamalı ve hatta ölümlü kazalara kadar gidebiliyor. Biz vatandaşlar olarak bu yolun hatalı olduğunu görüyoruz. Yetkili kim ise bu yolu hiç mi görmüyor. İlla burada canların yanması mı lazım? Yetkililere yalvarıyoruz, gelin canlar yakmayın. Düzeltin şu kavşakları. Bakın ne güzel yolarımız oldu. Eğer ki bu yolda bir kişi ölürse, bu kavşağı planlayan yetkiliye haklarımızı helal etmiyoruz.” dediler.
Nevşehir-Uçhisar yolunda bulunan balonlu kavşak adeta ölüme davetiye çıkartıyor.

 

Yeni yapılan sıcak asfaltlı yollarda hız yapmaya müdahale etmek için sürücülere göz açtırmayan polis ekipleri, kazaların önüne geçmek için çalışmaların süreceğini belirtiyor. Ancak, Nevşehir Ürgüp yolu üzerine bulunan balon kavşağı son günlerde bir türlü gündemden düşmüyor. Kavşağın yola sığmaması, neredeyse her gün kazaya neden olduğu, balon kavşağının ölüm kavşağı olarak adlandırıldığı bizlere gelen tepkiler arasında bulunuyor.

 

Kavşağa yaklaştıkça bu tepkileri anlamak mümkün. Şeridini takip etmeye çalışan araç sürücüleri kavşağa geldiğinde biranda yolun yön değiştirdiğini görüyor. Göremeyenler ise zaten kaza yapıyor. 

 

Vatandaştan tepki yağıyor

 

Bu kavşağın hangi akla hizmet yapıldığı sorusunu yetkililere sonran vatandaşlar, Nevşehir genelinde neredeyse tüm kavşakların kazaya yol açabilecek şekilde düzenlendiğini ifade ediyor.

Bu kavşakların biran önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “İnsan canı bu kadar ucuz değil, Göz var nizam var. Resmen şeridinde giden aracın önüne kaldırım çıkıyor. Bunu fark eden sürücü direksiyonunu kırarak kazadan kurtuldum sanıyor. Ancak diğer şeritten gelen sürücü varsa ona çarpıyor. Kavşağın yola çıktığını fark edemeyenler ise direk yol düz sandığından, basıyor gaza. Bu esnada tabi kavşağın bu derece hatalı olduğunu fark eden sürücü aracına müdahale edene kadar iş işten geçiyor. Bu kazalar yaralamalı ve hatta ölümlü kazalara kadar gidebiliyor. Biz vatandaşlar olarak bu yolun hatalı olduğunu görüyoruz. Yetkili kim ise bu yolu hiç mi görmüyor. İlla burada canların yanması mı lazım? Yetkililere yalvarıyoruz, gelin canlar yakmayın. Düzeltin şu kavşakları. Bakın ne güzel yolarımız oldu. Eğer ki bu yolda bir kişi ölürse, bu kavşağı planlayan yetkiliye haklarımızı helal etmiyoruz.” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.