MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

ODTÜ ‘lü Bilim Adamları Nevşehir'de

TURİZM 22.09.2016 - 15:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

ODTÜ ‘lü Bilim Adamları Nevşehir'de

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi etrafında arkeolojik araştırma ve temizlik çalışmaları yürütülen dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bölge ve ülke adına nasıl bir değer ve önem taşıdığının farkında olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.
  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi etrafında arkeolojik araştırma ve temizlik çalışmaları yürütülen dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bölge ve ülke adına nasıl bir değer ve önem taşıdığının farkında olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.   Ortadoğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Topal, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr Ahmet Türer,Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doçent Doktor Güliz Bilgin Altınöz’den oluşan bilim adamları ,TOKİ ile işbirliği halinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanma aşamasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.   BİLİM HEYETİ ÜNVER’İ ZİYARET ETTİ Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat Gülyaz ’ın da hazır bulunduğu incelemelerin ardından bilim adamları Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ettiler.   Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ünver, bölgede arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları yapılırken bilim adamlarının görüş ve düşüncelerinin kendileri açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Ünver, bölgenin gerek Kapadokya ve gerekse de ülke açısından taşıdığı anlamın farkında olduklarını dile getirerek, bu inanç içerisinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bilim adamlarının bu yönde akıl terlerine ihtiyaçları olduğunu aktaran Ünver : “ Alınteri ile akıl terinin birlikteliği ile bölgenin daha kalıcı anlamda korunması ve geliştirilmesi mümkün olabilecektir. Bu şekildeki bir yaklaşımın çalışmalarımızda ufkumuzu ve dağarcığımıza önemli ivmeler kazandıracağına inanıyorum. ”dedi.   Ortadoğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Topal,bölgenin oldukça heyecan verici bir yapı içerisinde olduğunu belirtti. Topal, geçtiğimiz yıllardan beri bölgenin farklı merkezlerinde görev alanı ile ilgili çalışmaları ortaklaşa yürüttüklerini belirterek, bu çerçevede bölgesel çaptaki hizmetlerin de daha da artmasından büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi. Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ODTÜ ‘lü bilim adamları daha sonra bölgedeki çalışmalara ilişkin olarak bilgi alışverişinde bulundular.        
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi etrafında arkeolojik araştırma ve temizlik çalışmaları yürütülen dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bölge ve ülke adına nasıl bir değer ve önem taşıdığının farkında olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi etrafında arkeolojik araştırma ve temizlik çalışmaları yürütülen dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bölge ve ülke adına nasıl bir değer ve önem taşıdığının farkında olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Topal, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr Ahmet Türer,Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doçent Doktor Güliz Bilgin Altınöz’den oluşan bilim adamları ,TOKİ ile işbirliği halinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanma aşamasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.

 

BİLİM HEYETİ ÜNVER’İ ZİYARET ETTİ

Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat Gülyaz ’ın da hazır bulunduğu incelemelerin ardından bilim adamları Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ettiler.

 

Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ünver, bölgede arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları yapılırken bilim adamlarının görüş ve düşüncelerinin kendileri açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Ünver, bölgenin gerek Kapadokya ve gerekse de ülke açısından taşıdığı anlamın farkında olduklarını dile getirerek, bu inanç içerisinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bilim adamlarının bu yönde akıl terlerine ihtiyaçları olduğunu aktaran Ünver : “ Alınteri ile akıl terinin birlikteliği ile bölgenin daha kalıcı anlamda korunması ve geliştirilmesi mümkün olabilecektir. Bu şekildeki bir yaklaşımın çalışmalarımızda ufkumuzu ve dağarcığımıza önemli ivmeler kazandıracağına inanıyorum. ”dedi.

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Topal,bölgenin oldukça heyecan verici bir yapı içerisinde olduğunu belirtti. Topal, geçtiğimiz yıllardan beri bölgenin farklı merkezlerinde görev alanı ile ilgili çalışmaları ortaklaşa yürüttüklerini belirterek, bu çerçevede bölgesel çaptaki hizmetlerin de daha da artmasından büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ODTÜ ‘lü bilim adamları daha sonra bölgedeki çalışmalara ilişkin olarak bilgi alışverişinde bulundular.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.