MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valisi Uçhisarda Köftür Yaptı

NEVŞEHİR 02.10.2016 - 23:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valisi Uçhisarda Köftür Yaptı

Nevşehir’in Uçhisar Beldesinde yöresel lezzetlerinden olan köftür üzüm ve undan yapılıyor.
Nevşehir’in Uçhisar Beldesinde yöresel lezzetlerinden olan köftür üzüm ve undan yapılıyor.   Köftür en çok Kapadokya bölgemizde yapılıyor.  Kilosu 20 lira ile 25 lira arasında pazarda yerini alan köftür, yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.       Ankara ilinden  Nevşehir’e tayini çıkan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’da ziyaretleri esnasında sofralarda gördüğü ve tadını çok merak ettiği Köftürün yapımını izlemek ve yapımında bulunmak için Uçhisar Beldesine gitti. Vali Aktaş’ı ve eşini burada Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve ailesi ağırladı . Nevşehir Valisi Aktaş köftürün yapımını izleyerek bilgi aldı.   PEKİ KÖFTÜR NASIL YAPILIYOR ?   Bağlardan toplanan üzümler çeşitli işlemlerden geçirilerek şıra haline getiriliyor. Şıra haline gelen üzüm yakılan kazanlarda kaynatılarak ölçülü bir şekilde un ile karıştırılıyor. Yapımı yaklaşık 2 saat süren köftür, tepsilere dökülerek kalıp haline getiriliyor, daha sonra küp şeklinde kesilen köftürler yaklaşık 15 gün sonra sofralardaki yerini alıyor.
Nevşehir’in Uçhisar Beldesinde yöresel lezzetlerinden olan köftür üzüm ve undan yapılıyor.

Nevşehir’in Uçhisar Beldesinde yöresel lezzetlerinden olan köftür üzüm ve undan yapılıyor.

 

Köftür en çok Kapadokya bölgemizde yapılıyor.  Kilosu 20 lira ile 25 lira arasında pazarda yerini alan köftür, yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.

 

 

 

Ankara ilinden  Nevşehir’e tayini çıkan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’da ziyaretleri esnasında sofralarda gördüğü ve tadını çok merak ettiği Köftürün yapımını izlemek ve yapımında bulunmak için Uçhisar Beldesine gitti. Vali Aktaş’ı ve eşini burada Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve ailesi ağırladı . Nevşehir Valisi Aktaş köftürün yapımını izleyerek bilgi aldı.

 

PEKİ KÖFTÜR NASIL YAPILIYOR ?

 

Bağlardan toplanan üzümler çeşitli işlemlerden geçirilerek şıra haline getiriliyor. Şıra haline gelen üzüm yakılan kazanlarda kaynatılarak ölçülü bir şekilde un ile karıştırılıyor. Yapımı yaklaşık 2 saat süren köftür, tepsilere dökülerek kalıp haline getiriliyor, daha sonra küp şeklinde kesilen köftürler yaklaşık 15 gün sonra sofralardaki yerini alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.