MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valisi Aktaş , Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

NEVŞEHİR 25.07.2016 - 19:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valisi Aktaş , Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" kutlama mesajı yayımladı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" kutlama mesajı yayımladı.   Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  mesajında; 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.   Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.   Basın ayrıca özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşturulmasında büyük bir güce sahiptir. Biliyoruz ki görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.   Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Ancak, doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir.   Şehrimizde hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinden oluşan değerli basınımızın ve tüm ülke basınının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım. dedi  
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" kutlama mesajı yayımladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" kutlama mesajı yayımladı.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  mesajında; 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

 

Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.

 

Basın ayrıca özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşturulmasında büyük bir güce sahiptir. Biliyoruz ki görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.

 

Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Ancak, doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir.

 

Şehrimizde hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinden oluşan değerli basınımızın ve tüm ülke basınının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım. dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.