Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valiliğinden Vatandaşa Dolandırıcılık Uyarısı !

NEVŞEHİR 24.08.2016 - 17:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valiliğinden Vatandaşa Dolandırıcılık Uyarısı !

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada Valilik çalışanın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekildi
Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada Valilik çalışanın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekildi     Nevşehir  Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile, Son günlerde ilimiz genelinde Valiliğimizin adı kullanılarak veya Vali, Vali Yardımcısı unvanı ile tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da iş adamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır.       Konuya ilişkin olarak, hiçbir devlet kurumu veya görevlisi vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunmasının yasal olmadığı gibi mümkün de değildir.       Yine bazı kişilerce, “Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı, darbe listesinde adınız var.” gibi söylemlerle operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunulduğu ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüpheli şahısların, vatandaşlarımızın ikametgahlarına giderek, hırsızlık veya dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.       Dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat hattını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri önem taşımaktadır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. denildi    
Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada Valilik çalışanın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekildi

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada Valilik çalışanın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekildi

 

 

Nevşehir  Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile, Son günlerde ilimiz genelinde Valiliğimizin adı kullanılarak veya Vali, Vali Yardımcısı unvanı ile tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da iş adamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır.

 

 

 

Konuya ilişkin olarak, hiçbir devlet kurumu veya görevlisi vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunmasının yasal olmadığı gibi mümkün de değildir.

 

 

 

Yine bazı kişilerce, “Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı, darbe listesinde adınız var.” gibi söylemlerle operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunulduğu ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüpheli şahısların, vatandaşlarımızın ikametgahlarına giderek, hırsızlık veya dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

 

 

 

Dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat hattını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri önem taşımaktadır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. denildi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.