MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Ülkü Ocakları Türk Dünyasında!

SİYASET 15.02.2021 - 13:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir Ülkü Ocakları Türk Dünyasında!

Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu "Kitaplar Tozlanmasın" adlı kampanya önce Nevşehir il sınırlarını, sonra da Türkiye sınırlarını aştı. Balkanlar ve Azerbaycan başta olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde ses getiren bu güzel kampanyaya katılım artarak sürmeye devam ediyor.
  Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu "Kitaplar Tozlanmasın" adlı kampanya önce Nevşehir il sınırlarını, sonra da Türkiye sınırlarını aştı. Balkanlar ve Azerbaycan başta olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde ses getiren bu güzel kampanyaya katılım artarak sürmeye devam ediyor.   Nevşehir Ülkü Ocakları'nın pandemi sürecinde, insanların evlerinde daha fazla zaman geçirmesinden dolayı bu zamanın da olabildiğince faydalı geçirilmesi için, raflarda bekleyen kitapları okumaya ve hediye etmeye yöneltmeyi amaçlayan kampanyası Türklerin yaşadığı her coğrafyada ses getirdi.   İl merkezinde başlayıp, ilçeler, iller ve bazı Dünya ülkelerine kısa sürede dağılarak çığ gibi büyüyen kampanya hakkında  konuşan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker "Kutsal dinimizin ilk emri 'Oku!' ayetinden hareketle, kitaplıklarda ve dolaplarda unutulmuş kitapların özellikle evde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde tozlarının silinerek okunmasını, hediye edilerek okutulmasını amaçlayan güzel bir faaliyetimiz oldu. Kampanyamız önce evlerden işyerlerine, dükkanlara ulaştı. Ardından şehrimizdeki ülküdaşlarımız diğer şehirlerdeki sevdiklerini kampanyaya davet etmesiyle ulusal bir kampanyaya dönüştü. Niyetimiz halis, arzumuz Allah rızası olunca bir baktık ki Balkanlarda, Azerbaycanda ve çeşitli coğrafyalarda gönüldaşlarımız, birbirlerini Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu ‘Kitaplar Tozlanmasın isimli kampanya kapsamında...’ şeklinde cümleler kurup sosyal medya hesaplarından sevdiklerine kitap hediye ederek kampanyamıza dahil ediyor ve Nevşehir'imizde başlayan bu güzide kampanyamız küresel bir kampanyaya dönüşüyor." şeklinde konuştu.   “Her fırsatta okumamız gerekli” Ayrıca okumanın önemine dikkat çeken Başkan Türker, "Her fırsatta, ne bulursak okumalıyız. Okuyan gelişir ve geliştirir. Gençlerimiz okudukça daha da gelişecek ve Ulu Önderimizin de dediği gibi 'muhasır medeniyetler seviyesine' ulaşacağız. Aynı zamanda davamız kutlu bir dava, kültüre, ilme ve fenne en üst düzeyde önem veren bir dava. Başbuğumuzun sözüyle, ‘Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş.’ için her manada tam donanımlı, saat gibi çalışan bir beyne ihtiyacımızın olduğu aşikar. Bu da kitap okumaktan geçmektedir." dedi.   Destek teşekkürü Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Başkan, kampanyanın uzunca bir süre sürüp bütün bireylere okuma alışkanlığı kazanmalarına vesile olmayı amaçladıklarını belirtti.    
Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu "Kitaplar Tozlanmasın" adlı kampanya önce Nevşehir il sınırlarını, sonra da Türkiye sınırlarını aştı. Balkanlar ve Azerbaycan başta olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde ses getiren bu güzel kampanyaya katılım artarak sürmeye devam ediyor.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu "Kitaplar Tozlanmasın" adlı kampanya önce Nevşehir il sınırlarını, sonra da Türkiye sınırlarını aştı. Balkanlar ve Azerbaycan başta olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde ses getiren bu güzel kampanyaya katılım artarak sürmeye devam ediyor.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları'nın pandemi sürecinde, insanların evlerinde daha fazla zaman geçirmesinden dolayı bu zamanın da olabildiğince faydalı geçirilmesi için, raflarda bekleyen kitapları okumaya ve hediye etmeye yöneltmeyi amaçlayan kampanyası Türklerin yaşadığı her coğrafyada ses getirdi.

 

İl merkezinde başlayıp, ilçeler, iller ve bazı Dünya ülkelerine kısa sürede dağılarak çığ gibi büyüyen kampanya hakkında  konuşan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker "Kutsal dinimizin ilk emri 'Oku!' ayetinden hareketle, kitaplıklarda ve dolaplarda unutulmuş kitapların özellikle evde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde tozlarının silinerek okunmasını, hediye edilerek okutulmasını amaçlayan güzel bir faaliyetimiz oldu. Kampanyamız önce evlerden işyerlerine, dükkanlara ulaştı. Ardından şehrimizdeki ülküdaşlarımız diğer şehirlerdeki sevdiklerini kampanyaya davet etmesiyle ulusal bir kampanyaya dönüştü. Niyetimiz halis, arzumuz Allah rızası olunca bir baktık ki Balkanlarda, Azerbaycanda ve çeşitli coğrafyalarda gönüldaşlarımız, birbirlerini Nevşehir Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu ‘Kitaplar Tozlanmasın isimli kampanya kapsamında...’ şeklinde cümleler kurup sosyal medya hesaplarından sevdiklerine kitap hediye ederek kampanyamıza dahil ediyor ve Nevşehir'imizde başlayan bu güzide kampanyamız küresel bir kampanyaya dönüşüyor." şeklinde konuştu.

 

“Her fırsatta okumamız gerekli”

Ayrıca okumanın önemine dikkat çeken Başkan Türker, "Her fırsatta, ne bulursak okumalıyız. Okuyan gelişir ve geliştirir. Gençlerimiz okudukça daha da gelişecek ve Ulu Önderimizin de dediği gibi 'muhasır medeniyetler seviyesine' ulaşacağız. Aynı zamanda davamız kutlu bir dava, kültüre, ilme ve fenne en üst düzeyde önem veren bir dava. Başbuğumuzun sözüyle, ‘Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş.’ için her manada tam donanımlı, saat gibi çalışan bir beyne ihtiyacımızın olduğu aşikar. Bu da kitap okumaktan geçmektedir." dedi.

 

Destek teşekkürü

Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Başkan, kampanyanın uzunca bir süre sürüp bütün bireylere okuma alışkanlığı kazanmalarına vesile olmayı amaçladıklarını belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.