Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir MEB'de 7 Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

EĞİTİM 03.05.2016 - 13:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir MEB'de 7 Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin başlattığı hukuksal mücadele sonucunda Nevşehir'de görev yapan 7 okul müdür yardımcısı görevlerinden alınarak öğretmen olarak ataması yapıldı.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin başlattığı hukuksal mücadele sonucunda Nevşehir'de görev yapan 7 okul müdür yardımcısı görevlerinden alınarak öğretmen olarak ataması yapıldı.   Geride bıraktığımız tarihlerde bölge avukatımız aracılığı ile müdür yardımcılığı görevinden alınan müdür yardımcılarımızın İdare Mahkemelerine açtıkları davalar birer birer sonuçlanırken,  sonuçlanan  mahkeme kararları doğrultusunda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işlem tesis etmesi için de sürdürdüğümüz çalışmalarımız ve yazılarımız doğrultusunda adımlar atılmaya başlandı.     Geride bıraktığımız aylarda Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi müdür yardımcılığı görevlendirilmeleri ile ilgili açtığımız dava ve dava sonucunda  ilgili okula  müdür yardımcısı olarak görevlendirilen Taner İlleez, Seyfettin Tekin, Rıza Ceylan, Fatma Seval Güneri, Taner Özdemir'in  görevlendirmelerinin Kayseri 2.İdare Mahkemesince dayanağının kalmadığı ve ilgili atamaların hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesi üzerine 29.03.2016 tarihinde  Valilik makamına yazdığımız  resmi yazı ile 29.04.2016 tarihinde şubemize verilen cevabi yazı ile ilgili müdür yardımcılarının mahkeme kararları doğrultusunda  öğretmen olarak atamalarının  yapıldığı bildirilmiştir.     Aynı şekilde İstiklal ortaokuluna yapılan müdür yardımcıkları da  İdare Mahkemesince bozulmuş ve yine aynı gerekçe ile ilgili müdür yardımcıkları görevlendirmelerinin de dayanağının kalmadığı ve ilgili atamaların hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilmişti. İstiklal ortaokulu müdür yardımcılıklarıgörevlendirmeleri de  ilgi tuttuğumuz mahkeme kararları ve yazdığımız iptal yazısı çerçevesinde Mustafa Salep ve Arif Emre Ulukuş'un müdür yardımcılığı görevlendirmeleri iptal edilerek öğretmen olarak atamaları yapılmıştır.     Eğitim ve öğretimin huzuru adına, yanlış işlemlerin karşılıksız kalmayacağını bir kez daha ortaya koyan bu haber çalışma barışın bozulmaması gerektiği adına önemli bir gelişme olarak eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin başlattığı hukuksal mücadele sonucunda Nevşehir'de görev yapan 7 okul müdür yardımcısı görevlerinden alınarak öğretmen olarak ataması yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin başlattığı hukuksal mücadele sonucunda Nevşehir'de görev yapan 7 okul müdür yardımcısı görevlerinden alınarak öğretmen olarak ataması yapıldı.

 

Geride bıraktığımız tarihlerde bölge avukatımız aracılığı ile müdür yardımcılığı görevinden alınan müdür yardımcılarımızın İdare Mahkemelerine açtıkları davalar birer birer sonuçlanırken,  sonuçlanan  mahkeme kararları doğrultusunda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işlem tesis etmesi için de sürdürdüğümüz çalışmalarımız ve yazılarımız doğrultusunda adımlar atılmaya başlandı.

 

 

Geride bıraktığımız aylarda Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi müdür yardımcılığı görevlendirilmeleri ile ilgili açtığımız dava ve dava sonucunda  ilgili okula  müdür yardımcısı olarak görevlendirilen Taner İlleez, Seyfettin Tekin, Rıza Ceylan, Fatma Seval Güneri, Taner Özdemir'in  görevlendirmelerinin Kayseri 2.İdare Mahkemesince dayanağının kalmadığı ve ilgili atamaların hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesi üzerine 29.03.2016 tarihinde  Valilik makamına yazdığımız  resmi yazı ile 29.04.2016 tarihinde şubemize verilen cevabi yazı ile ilgili müdür yardımcılarının mahkeme kararları doğrultusunda  öğretmen olarak atamalarının  yapıldığı bildirilmiştir.

 

 

Aynı şekilde İstiklal ortaokuluna yapılan müdür yardımcıkları da  İdare Mahkemesince bozulmuş ve yine aynı gerekçe ile ilgili müdür yardımcıkları görevlendirmelerinin de dayanağının kalmadığı ve ilgili atamaların hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilmişti. İstiklal ortaokulu müdür yardımcılıklarıgörevlendirmeleri de  ilgi tuttuğumuz mahkeme kararları ve yazdığımız iptal yazısı çerçevesinde Mustafa Salep ve Arif Emre Ulukuş'un müdür yardımcılığı görevlendirmeleri iptal edilerek öğretmen olarak atamaları yapılmıştır.

 

 

Eğitim ve öğretimin huzuru adına, yanlış işlemlerin karşılıksız kalmayacağını bir kez daha ortaya koyan bu haber çalışma barışın bozulmaması gerektiği adına önemli bir gelişme olarak eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.