MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Kutlandı

SAĞLIK 27.04.2016 - 14:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ düzenlenen etkinlikle kutlandı.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ düzenlenen etkinlikle kutlandı. Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salonda düzenlenen etkinliğin açılışına, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, üniversitemiz personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, üniversite tanıtım filmi ile Semra ve Vefa Küçük Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Nevşehir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seda Sayın, “Hemşirelik mesleği, deneyiminde insan sevgisi, saygı, bilgi ve beceri olan kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze büyük aşamalar kaydetmiş, sağlık sisteminin en önemli ürünüdür. Hemşireler, ülkemizin her köşesinde kimi zaman zor şartlara rağmen, özveriyle görevlerini en iyi şekilde gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler. Bu bağlamda özverili hizmet veren tüm meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunuyor ve hemşireler gününü kutluyorum” dedi. Hemşireliğin tarihine ve gelişimine değinerek konuşmasına başlayan Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, “Hemşirelik haftası normalde 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanmakta. Ancak biz siz değerli öğrencilerimizin o tarihlerde burada olamayacağınız için bunu öne çektik. Hemşirelik geçmişte kadın mesleği olarak biliniyor ve o şekilde algılanıyordu. Ancak günümüzde erkek hemşirelerimiz de var. Hemşireliğin birçok sorunu var, bunların çözümü de tabi ki sizlerin çabalarıyla çözülecektir” dedi. Hemşirelik mesleğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise konuşmasına, tüm hemşirelerin hemşire adayı öğrencilerin bu gününü kutlayarak başladı. Rektör Kılıç, “ Bugüne kadar hemşireliğin sorunlarına dair birçok konuşmaya şahit oldum. Ben inanıyorum ki, üniversitemizin çok değerli öğrencileri olan sizler, birbirinden değerli ve tecrübeli hocalarınızdan aldığınız derslerle, kendinize duyacağınız güven ve mesleğinize olan inanç ile bu sorunları çok hızlı bir şekilde aşacaksınız. Yaptığınız iş gereği üniversitemizin halkla en çok iç içe olan öğrencilerisiniz. Sizler, en mutlu ve en kötü günlerinde hep onların yanı başlarınızdasınız. Sizlerin, burada sahip olduğunuz bilgi ve birikimlerinizle mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize eminim. Hep birlikte, güvenç ve inançla hareket ederek, hemşirelik mesleğini daha da hak ettiği yere sizler getirebilirsiniz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, ‘Postmodern Hemşirelik Anlayışı: Tamamlayıcı ve Bütünleşik Sağlık Uygulamaları’, '2016 ICN Teması’ konulu konferans ve ‘Hemşirelikte Alan Deneyimleri’ konulu panel ile son buldu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ düzenlenen etkinlikle kutlandı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salonda düzenlenen etkinliğin açılışına, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, üniversitemiz personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, üniversite tanıtım filmi ile Semra ve Vefa Küçük Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Nevşehir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seda Sayın, “Hemşirelik mesleği, deneyiminde insan sevgisi, saygı, bilgi ve beceri olan kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze büyük aşamalar kaydetmiş, sağlık sisteminin en önemli ürünüdür. Hemşireler, ülkemizin her köşesinde kimi zaman zor şartlara rağmen, özveriyle görevlerini en iyi şekilde gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler. Bu bağlamda özverili hizmet veren tüm meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunuyor ve hemşireler gününü kutluyorum” dedi.

Hemşireliğin tarihine ve gelişimine değinerek konuşmasına başlayan Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, “Hemşirelik haftası normalde 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanmakta. Ancak biz siz değerli öğrencilerimizin o tarihlerde burada olamayacağınız için bunu öne çektik. Hemşirelik geçmişte kadın mesleği olarak biliniyor ve o şekilde algılanıyordu. Ancak günümüzde erkek hemşirelerimiz de var. Hemşireliğin birçok sorunu var, bunların çözümü de tabi ki sizlerin çabalarıyla çözülecektir” dedi.

Hemşirelik mesleğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise konuşmasına, tüm hemşirelerin hemşire adayı öğrencilerin bu gününü kutlayarak başladı. Rektör Kılıç, “ Bugüne kadar hemşireliğin sorunlarına dair birçok konuşmaya şahit oldum. Ben inanıyorum ki, üniversitemizin çok değerli öğrencileri olan sizler, birbirinden değerli ve tecrübeli hocalarınızdan aldığınız derslerle, kendinize duyacağınız güven ve mesleğinize olan inanç ile bu sorunları çok hızlı bir şekilde aşacaksınız. Yaptığınız iş gereği üniversitemizin halkla en çok iç içe olan öğrencilerisiniz. Sizler, en mutlu ve en kötü günlerinde hep onların yanı başlarınızdasınız. Sizlerin, burada sahip olduğunuz bilgi ve birikimlerinizle mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize eminim. Hep birlikte, güvenç ve inançla hareket ederek, hemşirelik mesleğini daha da hak ettiği yere sizler getirebilirsiniz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, ‘Postmodern Hemşirelik Anlayışı: Tamamlayıcı ve Bütünleşik Sağlık Uygulamaları’, '2016 ICN Teması’ konulu konferans ve ‘Hemşirelikte Alan Deneyimleri’ konulu panel ile son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.