Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de sigara denetimleri devam ediyor

SAĞLIK 24.01.2019 - 14:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de sigara denetimleri devam ediyor

Nevşehir’de okul ve işletmelerde sigara denetimi aralıksız devam ediyor.
  Nevşehir il genelinde İl Sağlık Müdürlüğü, Polis ve Jandarmadan oluşan tütün denetim ekiplerince kapalı alanda sigara yasağına karşı denetimler aralıksız yapılmaya devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay denetimler hakkında “ Ekiplerimiz kapalı alanlarda başta kamu kuruluşları sivil toplum kuruluşları ve özel işyerlerinde sigara içilip içilmediği konusunda denetim ve bilgilendirme yapmaktadırlar. Genelde kamu kuruluşları, vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinin yasağa uyduğu görülmüştür. Temennimiz tüm vatandaşlarımızın gerek sağlık gerekse ekonomik yönden zararlarına olan sigara kullanımından uzak durmalarıdır. Aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyenlerin Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan sigara bırakma polikliniğine başvurarak destek alabilirler” dedi.
Nevşehir’de okul ve işletmelerde sigara denetimi aralıksız devam ediyor.

 

Nevşehir il genelinde İl Sağlık Müdürlüğü, Polis ve Jandarmadan oluşan tütün denetim ekiplerince kapalı alanda sigara yasağına karşı denetimler aralıksız yapılmaya devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay denetimler hakkında “ Ekiplerimiz kapalı alanlarda başta kamu kuruluşları sivil toplum kuruluşları ve özel işyerlerinde sigara içilip içilmediği konusunda denetim ve bilgilendirme yapmaktadırlar. Genelde kamu kuruluşları, vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinin yasağa uyduğu görülmüştür. Temennimiz tüm vatandaşlarımızın gerek sağlık gerekse ekonomik yönden zararlarına olan sigara kullanımından uzak durmalarıdır. Aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyenlerin Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan sigara bırakma polikliniğine başvurarak destek alabilirler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.