Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Para ve İhtiras İlahlaştı mı ?

NEVŞEHİR 15.03.2017 - 10:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Para ve İhtiras İlahlaştı mı ?

Dünyada, sekülerizmin insan karşısına çıkardığı çakma tanrılar, sosyal hayatı yönlendirmekle birlikte, ruh boşluğunu da kendi arzusu minvalinde şekillendiriyor.
Dünyada, sekülerizmin insan karşısına çıkardığı çakma tanrılar, sosyal hayatı yönlendirmekle birlikte, ruh boşluğunu da kendi arzusu minvalinde şekillendiriyor.   Pek çok insan farkında olmadan para tanrısı MAMON’a tapınırken, hırs ve paranın şekillendirdiği acınası çukurda yaşamaktan da kendini alamıyor.   Seküler aymazlığın insan karşısına çıkardığı pek çok yapay tanrı, farkında olmadan milyonlarca insanı etki altında tutmaya devam ediyor.     İhtirasın, paranın ve eğitilmemiş içi boş sığ ruhun istediği her türlü isteğe modern çağ bir tanrı sunarak karşılık veriyor.     Neye inandığının farkına varamayan günümüzün insanının, paranın kölesi olması ve hayatının her aşamasını parasal düşüncenin kapsaması anlaşılamıyor.   Vefanın, iyi niyetin, yardımlaşmanın, kadirşinaslığın salaklık olarak görüldüğü modern çağ dediğimiz sığlıklar cenderesinde, insanların bu özelliğine vakıf olan çakma tanrıların hemencecik itaat edenlerinin sayısını misli ile artırdığı gözlemleniyor.   Doğuştan içlerinde var olan olumsuzlukları eğitip törpülemeyen pek çok insanın, gönüllü olarak MAMON’a köle olmaları ise hayret ve ibretle izleniyor.   MAMON, bütün dünyada etkisini artırırken, Nevşehir’de pek çok insanın bu yapay tanrıya hayranlık duyduğu hatta biat ettiği yorumları yapılmakta.Allaha´a bağlı olduğunu sık sık yüksek tondan dillendiren nicesinin, yaşamsal ritüelde Mamonun kuralları ile yaşaması ise acınası bulunuyor.   Yaşamı boyunca sahip olma şehveti ile yanıp tutuşan bir cümle insanın, herkesin tapındığı makam, mevki, para ve pula sırt çevirenlere gıpta etmesinin analizini ise psikolog ve sosyologların yapması bekleniyor.  
Dünyada, sekülerizmin insan karşısına çıkardığı çakma tanrılar, sosyal hayatı yönlendirmekle birlikte, ruh boşluğunu da kendi arzusu minvalinde şekillendiriyor.

Dünyada, sekülerizmin insan karşısına çıkardığı çakma tanrılar, sosyal hayatı yönlendirmekle birlikte, ruh boşluğunu da kendi arzusu minvalinde şekillendiriyor.

 

Pek çok insan farkında olmadan para tanrısı MAMON’a tapınırken, hırs ve paranın şekillendirdiği acınası çukurda yaşamaktan da kendini alamıyor.

 

Seküler aymazlığın insan karşısına çıkardığı pek çok yapay tanrı, farkında olmadan milyonlarca insanı etki altında tutmaya devam ediyor.

 

 

İhtirasın, paranın ve eğitilmemiş içi boş sığ ruhun istediği her türlü isteğe modern çağ bir tanrı sunarak karşılık veriyor.

 

 

Neye inandığının farkına varamayan günümüzün insanının, paranın kölesi olması ve hayatının her aşamasını parasal düşüncenin kapsaması anlaşılamıyor.

 

Vefanın, iyi niyetin, yardımlaşmanın, kadirşinaslığın salaklık olarak görüldüğü modern çağ dediğimiz sığlıklar cenderesinde, insanların bu özelliğine vakıf olan çakma tanrıların hemencecik itaat edenlerinin sayısını misli ile artırdığı gözlemleniyor.

 

Doğuştan içlerinde var olan olumsuzlukları eğitip törpülemeyen pek çok insanın, gönüllü olarak MAMON’a köle olmaları ise hayret ve ibretle izleniyor.

 

MAMON, bütün dünyada etkisini artırırken, Nevşehir’de pek çok insanın bu yapay tanrıya hayranlık duyduğu hatta biat ettiği yorumları yapılmakta.Allaha´a bağlı olduğunu sık sık yüksek tondan dillendiren nicesinin, yaşamsal ritüelde Mamonun kuralları ile yaşaması ise acınası bulunuyor.

 

Yaşamı boyunca sahip olma şehveti ile yanıp tutuşan bir cümle insanın, herkesin tapındığı makam, mevki, para ve pula sırt çevirenlere gıpta etmesinin analizini ise psikolog ve sosyologların yapması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.