Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de korona virüse karşı yeni tedbirler açıklandı

GÜNCEL 04.04.2020 - 09:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’de korona virüse karşı yeni tedbirler açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklaması ve İçişleri Bakanlığının yayımladığı Genelgesi üzerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında Nevşehir'de korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili İl Pandemi Kurulu yeni tedbirler toplantısı yapıldı.
  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda Nevşehir’de korona virüs ve her türlü salgın hastalığa karşı alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek, bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak illerinin belirli istisnalar dışında araç giriş çıkışına kapatıldığı, gıda, temizlik ve zorunlu ihtiyaçlar dışında giriş çıkış yapılamayacağı,   Ayrıca; 20 yaş altına sokak çıkış yasağı getirilmiş olup, 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlular da tıpkı 65 yaş gibi sokağa çıkamayacaktır.   Pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerlidir.   Akabinde, korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşların en üst düzeyde riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşülerek değerlendirmelerde bulunularak, akabinde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Toplantısı yapıldı.   Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdür Vekili Faruk Yaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürol Çetin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Eczacılar Odası Başkanlığı Temsilcisi Emrah Akün, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Tabipler Odası Başkanı İsmail Delipoyraz katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklaması ve İçişleri Bakanlığının yayımladığı Genelgesi üzerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında Nevşehir'de korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili İl Pandemi Kurulu yeni tedbirler toplantısı yapıldı.

 

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda Nevşehir’de korona virüs ve her türlü salgın hastalığa karşı alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek, bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak illerinin belirli istisnalar dışında araç giriş çıkışına kapatıldığı, gıda, temizlik ve zorunlu ihtiyaçlar dışında giriş çıkış yapılamayacağı,

 

Ayrıca; 20 yaş altına sokak çıkış yasağı getirilmiş olup, 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlular da tıpkı 65 yaş gibi sokağa çıkamayacaktır.

 

Pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerlidir.

 

Akabinde, korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşların en üst düzeyde riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşülerek değerlendirmelerde bulunularak, akabinde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Toplantısı yapıldı.

 

Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdür Vekili Faruk Yaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürol Çetin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Eczacılar Odası Başkanlığı Temsilcisi Emrah Akün, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Tabipler Odası Başkanı İsmail Delipoyraz katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.