Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de İş mi Yok İşçi mi Yok

NEVŞEHİR 28.05.2016 - 15:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de İş mi Yok İşçi mi Yok

Nevşehir’de işveren eleman bulamamaktan, işçi ise iş bulamamaktan yakınıyor.
Nevşehir’de işveren eleman bulamamaktan, işçi ise iş bulamamaktan yakınıyor.     Her iki tarafın da kendine göre haklı gerekçeleri var. Maaş, sigorta, çalışma şartları, işyeri verimi, kalifiye eleman sorunları gibi iki taraf arasında henüz çözülememiş sorunlar bulunuyor.       Nevşehir’de gerek dükkanların camlarında gerekse sosyal  sitelerde  özellikle yaz döneminde işçi arayan tabela ve mesajlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.   Kış aylarında işleri azalan firmalar eleman çıkarırken bazı elemanlarına da ücretsiz izin veriyor. Şirkete yeterince mali girdi olmadığı için işçi maaşlarında da aksamalar yaşanıyor. Hal böyleyken kendini ekonomik olarak güvende hmeyen işçi başka iş bulmaya ve çalıştığı işyerindeki verimini düşürmeye başlıyor. İşçi ve işveren arasındaki bu anlaşmazlık tarafların ekonomisini etkilediği gibi ülke ekonomisine de negatif etkiye sebep oluyor.     Görünen o ki sanayi şehri olan Nevşehir’de bir şeyler eksik. Nitekim onca iş varken, ya da onca eleman iş ararken, çarşaf çarşaf asılan eleman ilanları neyin nesi ?   İşçi “hakkını” arıyor   Nevşehir'de İşçiler, onca eleman ilanına karşı iş bulamamaktan dert yanarken, bazı işyerlerinin ya sigorta yapmadığından, ya da asgari ücretin altında maaş vermeye çalıştığından, ya da başka başka nedenlerden bahsediyorlar.   İşveren kalifiye eleman istiyor   Nevşehir'de İşverenler ise sorunun çalışanların iş beğenmemesinden, ya da işi kendine uygun olarak görmemesinden kaynaklandığını savunuyor.  
Nevşehir’de işveren eleman bulamamaktan, işçi ise iş bulamamaktan yakınıyor.

Nevşehir’de işveren eleman bulamamaktan, işçi ise iş bulamamaktan yakınıyor.

 

 

Her iki tarafın da kendine göre haklı gerekçeleri var. Maaş, sigorta, çalışma şartları, işyeri verimi, kalifiye eleman sorunları gibi iki taraf arasında henüz çözülememiş sorunlar bulunuyor.

 

 

 

Nevşehir’de gerek dükkanların camlarında gerekse sosyal  sitelerde  özellikle yaz döneminde işçi arayan tabela ve mesajlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

 

Kış aylarında işleri azalan firmalar eleman çıkarırken bazı elemanlarına da ücretsiz izin veriyor. Şirkete yeterince mali girdi olmadığı için işçi maaşlarında da aksamalar yaşanıyor. Hal böyleyken kendini ekonomik olarak güvende hmeyen işçi başka iş bulmaya ve çalıştığı işyerindeki verimini düşürmeye başlıyor. İşçi ve işveren arasındaki bu anlaşmazlık tarafların ekonomisini etkilediği gibi ülke ekonomisine de negatif etkiye sebep oluyor.

 

 

Görünen o ki sanayi şehri olan Nevşehir’de bir şeyler eksik. Nitekim onca iş varken, ya da onca eleman iş ararken, çarşaf çarşaf asılan eleman ilanları neyin nesi ?

 

İşçi “hakkını” arıyor

 

Nevşehir'de İşçiler, onca eleman ilanına karşı iş bulamamaktan dert yanarken, bazı işyerlerinin ya sigorta yapmadığından, ya da asgari ücretin altında maaş vermeye çalıştığından, ya da başka başka nedenlerden bahsediyorlar.

 

İşveren kalifiye eleman istiyor

 

Nevşehir'de İşverenler ise sorunun çalışanların iş beğenmemesinden, ya da işi kendine uygun olarak görmemesinden kaynaklandığını savunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.