Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Ceplerinde Maske İle Gezenler Var !

NEVŞEHİR 25.06.2017 - 21:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Ceplerinde Maske İle Gezenler Var !

Nevşehir'de dik durma, tavır sahibi olma, eğriye eğri doğruya doğru deme erdemleri, son zamanlarda yok olurken, yüze gülüp arkadan iş çevirme basitlikleri ise baş tacı ediliyor.
Nevşehir'de dik durma, tavır sahibi olma, eğriye eğri doğruya doğru deme erdemleri, son zamanlarda yok olurken, yüze gülüp arkadan iş çevirme basitlikleri ise baş tacı ediliyor. Ceplerinde çeşit çeşit maske taşıyan insanların, çok yüzlü bir yaşam ile mutlu oldukları gözlemleniyor.   Nevşehir sosyolojik bir çürüme ile karşı karşıya. İnsanların, bireysel ve sosyal yaşamda gösterdikleri değişim algılanmaya çalışılıyor. Dik, durma, tavır sahibi olma, haksızlığa baş kaldırma, doğrunun yanında durma gibi erdemler yok sayılırken, yüze gülüp arkadan iş çevirme yaşam algısı, gittikçe kendisine toplumda daha çok yer bulmaya devam ediyor.   Samimi ve vefalı ilişkilerden yoksun bir toplumsal yapı oluşurken, çıkarlar üzerine kurulu yapay gündelik arkadaşlıkların ise, bu çürümenin ne boyutta olduğunu gösteriyor. İnsanların bir birini işi bitinceye kadar kullanılır görmesi zavallılığı, son zamanlarda daha da artarken, böyle zavallı bir yaşam algısının çürümeyi de dibe vurdurduğu belirtiliyor.   Nevşehir’de de etkinliğini gösteren yapmacık ilişkiler zincirinin, toplumun her kademesine yayıldığı bilinirken, çıkarlar üzerine kurulu bir yaşam algısının gelecek kuşaklara da sirayet edeceği görüşleri dile getiriliyor.   Para, pul, makam ve mevki, gündelik çıkarlar üzerine kurulu bir hayatın kanıksandığı görülürken, insanların "net olmaktan" da kaçındıkları biliniyor.   Ceplerde taşınan, her ortam ve kişiye göre önceden hazırlanmış maskeler bulunduğu ve bu maskeler ile “çok yüzlü” bir yaşamın, herkes tarafından benimsenmeye doğru gitmesi ise hayretle izleniyor.   Nevşehir'de olduğu gibi toplumda da az da olsa dik duran, özü sözü bir, yanlışlar karşısında net tavır gösteren, tavır sahibi insanların da bulunduğu ve bunlar sayesinde güven ve adaletin yaşamaya çalıştığı ve yaşamaya devam edeceği yorumları yapılıyor.  
Nevşehir'de dik durma, tavır sahibi olma, eğriye eğri doğruya doğru deme erdemleri, son zamanlarda yok olurken, yüze gülüp arkadan iş çevirme basitlikleri ise baş tacı ediliyor.

Nevşehir'de dik durma, tavır sahibi olma, eğriye eğri doğruya doğru deme erdemleri, son zamanlarda yok olurken, yüze gülüp arkadan iş çevirme basitlikleri ise baş tacı ediliyor. Ceplerinde çeşit çeşit maske taşıyan insanların, çok yüzlü bir yaşam ile mutlu oldukları gözlemleniyor.

 

Nevşehir sosyolojik bir çürüme ile karşı karşıya. İnsanların, bireysel ve sosyal yaşamda gösterdikleri değişim algılanmaya çalışılıyor. Dik, durma, tavır sahibi olma, haksızlığa baş kaldırma, doğrunun yanında durma gibi erdemler yok sayılırken, yüze gülüp arkadan iş çevirme yaşam algısı, gittikçe kendisine toplumda daha çok yer bulmaya devam ediyor.

 

Samimi ve vefalı ilişkilerden yoksun bir toplumsal yapı oluşurken, çıkarlar üzerine kurulu yapay gündelik arkadaşlıkların ise, bu çürümenin ne boyutta olduğunu gösteriyor.

İnsanların bir birini işi bitinceye kadar kullanılır görmesi zavallılığı, son zamanlarda daha da artarken, böyle zavallı bir yaşam algısının çürümeyi de dibe vurdurduğu belirtiliyor.

 

Nevşehir’de de etkinliğini gösteren yapmacık ilişkiler zincirinin, toplumun her kademesine yayıldığı bilinirken, çıkarlar üzerine kurulu bir yaşam algısının gelecek kuşaklara da sirayet edeceği görüşleri dile getiriliyor.

 

Para, pul, makam ve mevki, gündelik çıkarlar üzerine kurulu bir hayatın kanıksandığı görülürken, insanların "net olmaktan" da kaçındıkları biliniyor.

 

Ceplerde taşınan, her ortam ve kişiye göre önceden hazırlanmış maskeler bulunduğu ve bu maskeler ile “çok yüzlü” bir yaşamın, herkes tarafından benimsenmeye doğru gitmesi ise hayretle izleniyor.

 

Nevşehir'de olduğu gibi toplumda da az da olsa dik duran, özü sözü bir, yanlışlar karşısında net tavır gösteren, tavır sahibi insanların da bulunduğu ve bunlar sayesinde güven ve adaletin yaşamaya çalıştığı ve yaşamaya devam edeceği yorumları yapılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.