MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediyesi, sağlıklı içme suyu için yatırımlarını sürdürüyor

BELEDİYELER 11.12.2020 - 07:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir Belediyesi, sağlıklı içme suyu için yatırımlarını sürdürüyor

Nevşehir’de vatandaşlara kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu temin etmek için yatırımlarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, 2021 yılında başlatacağı 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.
  Nevşehir’de vatandaşlara kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu temin etmek için yatırımlarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, 2021 yılında başlatacağı 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Şehirde içme suyu borularından kaynaklı arızaların sık yaşandığı noktaları tespit eden Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi, kış aylarında bu bölgelerde yapacağı hat yenileme çalışması için kullanacağı boruların ihalesini gerçekleştirdi.   Belediye Başkanı Rasim Arı’nın göreve gelmesinin ardından Nevşehir tarihinin en büyük altyapı hamlelerini gerçekleştiren Nevşehir Belediyesi, bu yatırımlarını 2021 yılında da sürdürecek.   Nevşehirli vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek için pandemi döneminde yaptığı milyonlarca liralık yatırımla şehrin birçok noktasını Avrupa standartlarında modern bir altyapıya kavuşturan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.   2021 yılı Mart ayında startı verilecek yeni altyapı hamlesi öncesinde şehrin çeşitli mahallelerinde eski asbestli borulardan kaynaklı arızaların sık yaşandığı noktaların haritasını çıkartan Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi, kış aylarında bu bölgelerde yoğun bir çalışma gerçekleştirecek.   Sık sık arızaların yaşandığı noktalarda 30 yılı aşkın süredir kullanılan asbestli ve demir pik boruları devreden çıkartacak olan ekipler bunun yerine yeni nesil polietilen borular kullanacak.   Çalışmalarda içme suyu hatlarına döşenecek borular için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihalenin ardından üretimi tamamlanan boruların laboratuvar ortamında test çalışmalarını yapan belediye ekipleri, kısa süre içerisinde saha çalışmalarına başlayacak.   2021 yılı Mart ayı öncesinde küçük ölçekli tüm noktalarda çalışmaların tamamlanması hedeflenirken sonrasında ise şehrin çeşitli noktalarındaki cadde ve sokaklarda çalışma başlatılacak.   Fen işleri Müdürlüğü ekiplerinin altyapı çalışması yaptığı tüm bölgelerde ayrıca yağmur suyu hatları ile birlikte üstyapı çalışması da gerçekleştirilecek.
Nevşehir’de vatandaşlara kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu temin etmek için yatırımlarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, 2021 yılında başlatacağı 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Nevşehir’de vatandaşlara kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu temin etmek için yatırımlarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, 2021 yılında başlatacağı 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Şehirde içme suyu borularından kaynaklı arızaların sık yaşandığı noktaları tespit eden Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi, kış aylarında bu bölgelerde yapacağı hat yenileme çalışması için kullanacağı boruların ihalesini gerçekleştirdi.

 

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın göreve gelmesinin ardından Nevşehir tarihinin en büyük altyapı hamlelerini gerçekleştiren Nevşehir Belediyesi, bu yatırımlarını 2021 yılında da sürdürecek.

 

Nevşehirli vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek için pandemi döneminde yaptığı milyonlarca liralık yatırımla şehrin birçok noktasını Avrupa standartlarında modern bir altyapıya kavuşturan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla 3. büyük altyapı hamlesi öncesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

2021 yılı Mart ayında startı verilecek yeni altyapı hamlesi öncesinde şehrin çeşitli mahallelerinde eski asbestli borulardan kaynaklı arızaların sık yaşandığı noktaların haritasını çıkartan Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi, kış aylarında bu bölgelerde yoğun bir çalışma gerçekleştirecek.

 

Sık sık arızaların yaşandığı noktalarda 30 yılı aşkın süredir kullanılan asbestli ve demir pik boruları devreden çıkartacak olan ekipler bunun yerine yeni nesil polietilen borular kullanacak.

 

Çalışmalarda içme suyu hatlarına döşenecek borular için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihalenin ardından üretimi tamamlanan boruların laboratuvar ortamında test çalışmalarını yapan belediye ekipleri, kısa süre içerisinde saha çalışmalarına başlayacak.

 

2021 yılı Mart ayı öncesinde küçük ölçekli tüm noktalarda çalışmaların tamamlanması hedeflenirken sonrasında ise şehrin çeşitli noktalarındaki cadde ve sokaklarda çalışma başlatılacak.

 

Fen işleri Müdürlüğü ekiplerinin altyapı çalışması yaptığı tüm bölgelerde ayrıca yağmur suyu hatları ile birlikte üstyapı çalışması da gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.