MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediyesi’nden ABD Ürünlerine Boykot

GÜNCEL 16.08.2018 - 08:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Belediyesi’nden ABD Ürünlerine Boykot

Nevşehir Belediyesi, ABD ‘nin Türkiye’ye yönelik uyguladığı yaptırım kararının ardından bundan sonraki süreçte hiçbir şekilde ABD ürünlerinin satın alınmaması kararı aldı.
  Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen yaptığı açıklamada, Türkiye’nin  NATO müttefiki olan ABD’nin Uluslararası hukuk normlarını da hiçe sayan bir anlayış içerisinde  Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararının hiçbir zeminde değerlendirmeye bile alınamayacak düzeyde olduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye’ye yönelik yaptırımların hiçbir meşruiyetin olmadığını ifade etti.   ABD’nin Türkiye’ye yönelik aldığı ağır yaptırım kararının ardından, Nevşehir Belediyesi olarak hiçbir yatırım ve hizmet odaklı çalışmanın içerisinde ABD menşeli hiçbir ürünün satın alınmaması yönünde ,ilgili birimlere talimat verdiğini belirterek “ Türkiye’nin hukuk kurallarına riayet etmemeyi bir alışkanlık hale getiren ABD’ye karşı, bizlerde ABD’nin ürünlerini kullanmamayı bir alışkanlık haline getirme kararlılığı içerisindeyiz. Bundan sonra Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yatırım çalışmaları ve belediyemizin her türlü etkinliklerinde her ne şekilde olursa olsun ABD menşeli hiçbir ürünü kesinlikle satın almama kararı aldık. “ dedi.
Nevşehir Belediyesi, ABD ‘nin Türkiye’ye yönelik uyguladığı yaptırım kararının ardından bundan sonraki süreçte hiçbir şekilde ABD ürünlerinin satın alınmaması kararı aldı.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen yaptığı açıklamada, Türkiye’nin  NATO müttefiki olan ABD’nin Uluslararası hukuk normlarını da hiçe sayan bir anlayış içerisinde  Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararının hiçbir zeminde değerlendirmeye bile alınamayacak düzeyde olduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye’ye yönelik yaptırımların hiçbir meşruiyetin olmadığını ifade etti.

 

ABD’nin Türkiye’ye yönelik aldığı ağır yaptırım kararının ardından, Nevşehir Belediyesi olarak hiçbir yatırım ve hizmet odaklı çalışmanın içerisinde ABD menşeli hiçbir ürünün satın alınmaması yönünde ,ilgili birimlere talimat verdiğini belirterek “ Türkiye’nin hukuk kurallarına riayet etmemeyi bir alışkanlık hale getiren ABD’ye karşı, bizlerde ABD’nin ürünlerini kullanmamayı bir alışkanlık haline getirme kararlılığı içerisindeyiz. Bundan sonra Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yatırım çalışmaları ve belediyemizin her türlü etkinliklerinde her ne şekilde olursa olsun ABD menşeli hiçbir ürünü kesinlikle satın almama kararı aldık. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.