Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mürsel Mert’ten YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

EĞİTİM 26.06.2020 - 14:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Mürsel Mert’ten YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

Nevşehir’in lider eğitim kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel MERT, sınav öncesinde YKS’ye girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu
  Nevşehir’in lider eğitim kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel MERT, sınav öncesinde YKS’ye girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TYT ve AYT oturumlarına girecek adaylar için açıklamalarda bulunan Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, “Sevgili öğrenciler, yorucu bir maratonun ardından göstermiş olduğunuz emeklerin karşılığını alabilmek için 27-28 Haziran tarihlerinde sizleri üniversiteli yapacak olan sınavlara gireceksiniz. Küresel bazda yaşamış olduğumuz birtakım sıkıntıları da göz önünde bulundurarak sınavların öncesinde ve sınavlar esnasında dikkat etmeniz gereken bazı durumları sizlerle paylaşmak istiyorum:   *İçerisinde bulunduğumuz gün itibariyle çalışmayı bırakıp dinlenmeye geçebilirsiniz. Eksik olduğunuz yerleri düşünmektense kuvvetli olduğunuz yönleri düşünüp sınava iyi bir şekilde odaklanın.   *Bünyenizi aşırı yormadan temiz havada ailenizle yürüyüş yapın, sevdiğiniz müzikleri dinleyin.   *Beslenme alışkanlıklarınızın dışına çıkmayın, her gün rutin olarak tükettiğiniz gıdaları tüketip özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durun.   *Bir miktar heyecan ve stres yaşamanız gayet doğal. Nihayetinde sizler gibi hisseden yüz binlerce aday var. Arkadaşlarınızla ve ailenizle sınavla ilgili kaygıyı artıracak konuşmalar yapmayın. Düzenli nefes egzersizleri ve kuvvetli olduğun yönleri düşünerek kendinizi ferahlatın.   *Sınava gireceğiniz yeri önceden görmediyseniz bu eylemi gerçekleştirmekte fayda var.   *En geç saat 09.45’te sınav binanızın önünde olacak şekilde uyanın. Kahvaltıda her günkü yiyecekler olsun masanızda.   *Sınav salonunuza girerken sosyal mesafenize dikkat edin ama paniklemeyin. Sınav esnasında maskenizi çıkarabileceksiniz.   *Tek bir soru ile dakikalarca boğuşmak yerine turlama taktiğini kullanın, yapamadığınız ya da zamanınızı alabilecek sorulara sonradan dönebilirsiniz. Nitekim sınav süreniz geçmiş yıllardan daha uzun olacak. Yalnız bu durum da sizleri rehavete sürüklemesin.   * Sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşadığınız takdirde (soruların ilk etapta zor gelmesi, dikkat dağınıklığı, ışık ve sese karşı aşırı duyarlılık vs.) kendinize 30 saniye süre tanıyın ve bu süre zarfında burundan derin şekilde aldığınız nefesi ağızdan vererek rahatlamaya çalışın.   Bu tavsiyeler ışığında gireceğiniz sınavlarda emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde alabilmeniz ümidiyle her birinize ayrı ayrı başarılar dilerim.” dedi.  
Nevşehir’in lider eğitim kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel MERT, sınav öncesinde YKS’ye girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu

 

Nevşehir’in lider eğitim kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel MERT, sınav öncesinde YKS’ye girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TYT ve AYT oturumlarına girecek adaylar için açıklamalarda bulunan Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, “Sevgili öğrenciler, yorucu bir maratonun ardından göstermiş olduğunuz emeklerin karşılığını alabilmek için 27-28 Haziran tarihlerinde sizleri üniversiteli yapacak olan sınavlara gireceksiniz. Küresel bazda yaşamış olduğumuz birtakım sıkıntıları da göz önünde bulundurarak sınavların öncesinde ve sınavlar esnasında dikkat etmeniz gereken bazı durumları sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

*İçerisinde bulunduğumuz gün itibariyle çalışmayı bırakıp dinlenmeye geçebilirsiniz. Eksik olduğunuz yerleri düşünmektense kuvvetli olduğunuz yönleri düşünüp sınava iyi bir şekilde odaklanın.

 

*Bünyenizi aşırı yormadan temiz havada ailenizle yürüyüş yapın, sevdiğiniz müzikleri dinleyin.

 

*Beslenme alışkanlıklarınızın dışına çıkmayın, her gün rutin olarak tükettiğiniz gıdaları tüketip özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durun.

 

*Bir miktar heyecan ve stres yaşamanız gayet doğal. Nihayetinde sizler gibi hisseden yüz binlerce aday var. Arkadaşlarınızla ve ailenizle sınavla ilgili kaygıyı artıracak konuşmalar yapmayın. Düzenli nefes egzersizleri ve kuvvetli olduğun yönleri düşünerek kendinizi ferahlatın.

 

*Sınava gireceğiniz yeri önceden görmediyseniz bu eylemi gerçekleştirmekte fayda var.

 

*En geç saat 09.45’te sınav binanızın önünde olacak şekilde uyanın. Kahvaltıda her günkü yiyecekler olsun masanızda.

 

*Sınav salonunuza girerken sosyal mesafenize dikkat edin ama paniklemeyin. Sınav esnasında maskenizi çıkarabileceksiniz.

 

*Tek bir soru ile dakikalarca boğuşmak yerine turlama taktiğini kullanın, yapamadığınız ya da zamanınızı alabilecek sorulara sonradan dönebilirsiniz. Nitekim sınav süreniz geçmiş yıllardan daha uzun olacak. Yalnız bu durum da sizleri rehavete sürüklemesin.

 

* Sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşadığınız takdirde (soruların ilk etapta zor gelmesi, dikkat dağınıklığı, ışık ve sese karşı aşırı duyarlılık vs.) kendinize 30 saniye süre tanıyın ve bu süre zarfında burundan derin şekilde aldığınız nefesi ağızdan vererek rahatlamaya çalışın.

 

Bu tavsiyeler ışığında gireceğiniz sınavlarda emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde alabilmeniz ümidiyle her birinize ayrı ayrı başarılar dilerim.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.