MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mürsel Mert’ten sınava girecek öğrencilere ve öğrenci velilerine uyarı

EĞİTİM 12.06.2019 - 13:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Mürsel Mert’ten sınava girecek öğrencilere ve öğrenci velilerine uyarı

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, sınav öncesinde öğrencilere ve velilere birtakım önerilerde bulundu.
  Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarına hazırlıklarını ara vermeksizin devam ettiren ve bu bağlamdan hareketle “öncü kurum” olma niteliği taşıyan Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesinde öğrencilerin sınavlara yönelik her tülü ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve öğrencilere sınavlara yönelik birtakım tüyolar veren Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, “Sevgili öğrenciler; sınavlar sizin karakterinizi, iyi veya kötü insan olduğunuzu, zeka seviyenizi ölçmez. Şimdiye kadar sınavlar için elinizden geleni yaptınız. Şu andan itibaren ‘Sınavda şöyle sorular çıkar, şu ders kolay olur, bu ders zor olur.” gibisinden yorumlar yapmayın. Uyku düzeninizi iyi bir şekilde ayarlayıp fiziksel ve zihinsel anlamda iyi bir şekilde dinlenin. Yeme alışkanlıklarınızı fazlaca değiştirmeden midenizi bozmayacak besinler tercih ederek beslenme düzeninizi de belirli ölçütler dâhilinde ayarlayın.   Sınav esnasında biraz heyecan olacaktır, bu anlamda panik yapmanıza gerek yok. Hafif heyecan sizlerin motivasyonunu her daim ayakta tutacaktır. Sınavın başlamasıyla birlikte de sınava odaklanıp bu durumun ortadan kalktığını göreceksiniz. Sınav esnasında takıldığınız soruları zaman kaybetmeksizin geçin ve turlama taktiğinden faydalanın. Sınav esnasında zihninizi açmak için belirli aralıklarla 10-15 saniye gözünüzü kapatıp derin nefes alın. Bu egzersizler dikkatinizi toplamaya yardımcı olacaktır.   Değerli veliler, yaklaşan sınavla birlikte öğrencilerimize evveliyatta nasıl davranıyorsanız o şekilde davranmaya devam edin. Yapmacık hareketlerden özellikle uzak durun. ‘Sınav her şeyin sonu değil.’ gibisinden boş sözler söyleyerek öğrencilerin kaygı düzeyini artırmayın. Sınav yerlerine sülalece gitmeyin. Teyzen aradı, halan aradı, başarılar dilediler gibisinden telkinlerde bulunmak yerine davranışsal anlamda abartmadan pozitif tavırlar sergileyin. Öyle ümit ediyorum ki tüm öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alacaklardır. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarında tüm öğrencilerimize en kalbi duygularla başarılar diliyorum.” dedi.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, sınav öncesinde öğrencilere ve velilere birtakım önerilerde bulundu.

 

Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarına hazırlıklarını ara vermeksizin devam ettiren ve bu bağlamdan hareketle “öncü kurum” olma niteliği taşıyan Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesinde öğrencilerin sınavlara yönelik her tülü ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve öğrencilere sınavlara yönelik birtakım tüyolar veren Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, “Sevgili öğrenciler; sınavlar sizin karakterinizi, iyi veya kötü insan olduğunuzu, zeka seviyenizi ölçmez. Şimdiye kadar sınavlar için elinizden geleni yaptınız. Şu andan itibaren ‘Sınavda şöyle sorular çıkar, şu ders kolay olur, bu ders zor olur.” gibisinden yorumlar yapmayın. Uyku düzeninizi iyi bir şekilde ayarlayıp fiziksel ve zihinsel anlamda iyi bir şekilde dinlenin. Yeme alışkanlıklarınızı fazlaca değiştirmeden midenizi bozmayacak besinler tercih ederek beslenme düzeninizi de belirli ölçütler dâhilinde ayarlayın.

 

Sınav esnasında biraz heyecan olacaktır, bu anlamda panik yapmanıza gerek yok. Hafif heyecan sizlerin motivasyonunu her daim ayakta tutacaktır. Sınavın başlamasıyla birlikte de sınava odaklanıp bu durumun ortadan kalktığını göreceksiniz. Sınav esnasında takıldığınız soruları zaman kaybetmeksizin geçin ve turlama taktiğinden faydalanın. Sınav esnasında zihninizi açmak için belirli aralıklarla 10-15 saniye gözünüzü kapatıp derin nefes alın. Bu egzersizler dikkatinizi toplamaya yardımcı olacaktır.

 

Değerli veliler, yaklaşan sınavla birlikte öğrencilerimize evveliyatta nasıl davranıyorsanız o şekilde davranmaya devam edin. Yapmacık hareketlerden özellikle uzak durun. ‘Sınav her şeyin sonu değil.’ gibisinden boş sözler söyleyerek öğrencilerin kaygı düzeyini artırmayın. Sınav yerlerine sülalece gitmeyin. Teyzen aradı, halan aradı, başarılar dilediler gibisinden telkinlerde bulunmak yerine davranışsal anlamda abartmadan pozitif tavırlar sergileyin. Öyle ümit ediyorum ki tüm öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alacaklardır. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarında tüm öğrencilerimize en kalbi duygularla başarılar diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.