Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Müracaatların son tarihi 25 Kasım

15.11.2019 - 12:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Müracaatların son tarihi 25 Kasım

Patates siğili hastalığı görülen alanlara alternatif ürün desteklemesi müracaatları başladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Patates siğili hastalığı görülen alanlara  alternatif ürün desteklemesi müracaatları başladı.   Patates Siğili Hastalığı görülen alanlara alternatif ürün desteklemeleri hakkında resmi gazetede yayımlanan tebliğ ile yürürlüğe girdi.   Başvurular, tebliğin yürürlüğe girmesinden itibaren başlamış olup 25 Kasım tarihine kadar müracaatlar alınacak.   2019 yılından itibaren patates siğili hastalığı ile bulaşık alanlarda 3 yıl, alternatif ürün olarak patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkiler, fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünleri yetiştiren veya nadas uygulayan çiftçiler ile oluşturulan güvenlik kuşağında 3 yıl patates, tohumluk, fide, fidan dışında diğer tüketim amaçlı alternatif ürünleri yetiştiren ya da nadasa bırakan çiftçiler Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre ÇKS'ye kayıtlı olmak şartı ile dekar başına destekleme ödemelerinden yararlanacak.   Destekleme ödemesi 2019 yılından itibaren aynı parsele 3 yılda bir defa ödenir. Üç yılı kapsayacak ödeme 2019 yılında yapılacak olup, Dekara 110 TL destekleme ödemesi yapılacak.   Çiftçilerin 25 Kasım 2019 tarihine kadar, İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmelerini önemle rica edildi.   Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler: Başvuru dilekçesi (Muhtarlıkta bulunmaktadır), Alternatif ürün veya nadas desteği talep formu (Muhtarlıkta bulunmaktadır), ÇKS kaydını yaptırdığına/güncellediğine dair belge. (İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edilecek.)    
Patates siğili hastalığı görülen alanlara alternatif ürün desteklemesi müracaatları başladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Patates siğili hastalığı görülen alanlara  alternatif ürün desteklemesi müracaatları başladı.

 

Patates Siğili Hastalığı görülen alanlara alternatif ürün desteklemeleri hakkında resmi gazetede yayımlanan tebliğ ile yürürlüğe girdi.

 

Başvurular, tebliğin yürürlüğe girmesinden itibaren başlamış olup 25 Kasım tarihine kadar müracaatlar alınacak.

 

2019 yılından itibaren patates siğili hastalığı ile bulaşık alanlarda 3 yıl, alternatif ürün olarak patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkiler, fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünleri yetiştiren veya nadas uygulayan çiftçiler ile oluşturulan güvenlik kuşağında 3 yıl patates, tohumluk, fide, fidan dışında diğer tüketim amaçlı alternatif ürünleri yetiştiren ya da nadasa bırakan çiftçiler Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre ÇKS'ye kayıtlı olmak şartı ile dekar başına destekleme ödemelerinden yararlanacak.

 

Destekleme ödemesi 2019 yılından itibaren aynı parsele 3 yılda bir defa ödenir. Üç yılı kapsayacak ödeme 2019 yılında yapılacak olup, Dekara 110 TL destekleme ödemesi yapılacak.

 

Çiftçilerin 25 Kasım 2019 tarihine kadar, İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmelerini önemle rica edildi.

 

Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler: Başvuru dilekçesi (Muhtarlıkta bulunmaktadır), Alternatif ürün veya nadas desteği talep formu (Muhtarlıkta bulunmaktadır), ÇKS kaydını yaptırdığına/güncellediğine dair belge. (İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edilecek.)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.