MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Merkez Bankasının faiz kararı döviz ve altın fiyatlarını yükseltti

GÜNCEL 23.10.2020 - 13:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Merkez Bankasının faiz kararı döviz ve altın fiyatlarını yükseltti

Merkez Bankası tarafından dün faiz kararının sabit tutulmasının ardından döviz ve altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.
  Merkez Bankası tarafından politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermesinin ardından gün içerisinde düşüşe geçen altın ve döviz fiyatları yükselmeye başladı. Uzer Döviz Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, Merkez Bankası’nın faiz kararlarını sabit tutmasının ardından dövizde ve altında hareketliliğin yaşandığını söyledi Uzer, “Dün Merkez Bankası’ndan faiz artırım kararı bekleniyordu. Merkez Bankası tam aksi yönde hareket ederek faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı sabit tuttu. Hemen akabinde gevşeme eğilimi gösteren dolar 7.90 seviyelerinin üzerine çıktı. Altında buna bağlı olarak 479 liraya kadar düşmüştü. Daha sonra ise biranda altın fiyatları 485 liranın üzerine çıkarak kendini güncelledi. Bundan sonraki süreçte biz döviz ve altın bazında ciddi düşüşler yaşanacağını tahmin etmiyoruz. Bir süre daha hem altında hem dövizde yükselişlerin devam edeceğini düşünüyoruz. Daha öncede açıklandığı gibi Türkiye’de yüksek kurda ihracat düşünülüyor. Bu doğrultuda faizlerinde önümüzdeki günlerde çok fazla yükseltilmeyeceğini bu nedenle hem dövizin hem altının yüksek seviyede olacağını düşünüyoruz” dedi.   “Altın yatırımcılara kazandırmaya devam edecek”   Uzer Döviz Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, yılsonuna kadar da altına yatırım yapanların kazanacağını söyledi. Uzer, “Bu süreçten sonra da yatırım yapacaklara uzun vade de biz her zaman altını tavsiye ediyoruz. Bundan sonra ki tavsiyelerimiz de hem altın yönünde tavsiye edeceğiz. 2020 yılının ilk günlerinde de söylediğimiz gibi altın bundan sonra da güvenli liman olmaya devam edecek. Altının yoluna güçlü bir şekilde devam edeceğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.
Merkez Bankası tarafından dün faiz kararının sabit tutulmasının ardından döviz ve altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

 

Merkez Bankası tarafından politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermesinin ardından gün içerisinde düşüşe geçen altın ve döviz fiyatları yükselmeye başladı. Uzer Döviz Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, Merkez Bankası’nın faiz kararlarını sabit tutmasının ardından dövizde ve altında hareketliliğin yaşandığını söyledi Uzer, “Dün Merkez Bankası’ndan faiz artırım kararı bekleniyordu. Merkez Bankası tam aksi yönde hareket ederek faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı sabit tuttu. Hemen akabinde gevşeme eğilimi gösteren dolar 7.90 seviyelerinin üzerine çıktı. Altında buna bağlı olarak 479 liraya kadar düşmüştü. Daha sonra ise biranda altın fiyatları 485 liranın üzerine çıkarak kendini güncelledi. Bundan sonraki süreçte biz döviz ve altın bazında ciddi düşüşler yaşanacağını tahmin etmiyoruz. Bir süre daha hem altında hem dövizde yükselişlerin devam edeceğini düşünüyoruz. Daha öncede açıklandığı gibi Türkiye’de yüksek kurda ihracat düşünülüyor. Bu doğrultuda faizlerinde önümüzdeki günlerde çok fazla yükseltilmeyeceğini bu nedenle hem dövizin hem altının yüksek seviyede olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“Altın yatırımcılara kazandırmaya devam edecek”

 

Uzer Döviz Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, yılsonuna kadar da altına yatırım yapanların kazanacağını söyledi. Uzer, “Bu süreçten sonra da yatırım yapacaklara uzun vade de biz her zaman altını tavsiye ediyoruz. Bundan sonra ki tavsiyelerimiz de hem altın yönünde tavsiye edeceğiz. 2020 yılının ilk günlerinde de söylediğimiz gibi altın bundan sonra da güvenli liman olmaya devam edecek. Altının yoluna güçlü bir şekilde devam edeceğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.