MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kültür ve Turizm Bakanı Herkesi Kapadokya'ya Davet Etti

TURİZM 16.08.2016 - 18:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kültür ve Turizm Bakanı Herkesi Kapadokya'ya Davet Etti

Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri programına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kapadokya Bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.
Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri programına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kapadokya Bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.     Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesinde bulunan güvercinlik vadisini ziyaret etti.     Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’den bölge hakkında bilgiler alan Bakan Avcı kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla da fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti.     Bakan Avcı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye turizminin yeni destinasyonlara ihtiyacı olduğunu ve bu yönde de çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Bakan Avcı, Türk turizminin 2016 yılında sıkıntılı bir süreç yaşadığını belirterek, bugünün sıkıntılarıyla Hacı Bektaş Veli’nin yaşadığı dönemindeki sıkıntıların benzediğini belirterek, "2016 Türk turizmi bakımından sıkıntılı bir yıl oldu. Aynı zamanda pek çok ders çıkardığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin sadece belli ülkelere ve belli turizm ürünlerine yönelik ülke olmaktan çıkarılması ve sahip olduğu potansiyeli bütün dünyaya tanıtacak yeni bir turizm stratejisi geliştirmemiz gerektiğini öğrenmiş olduk. Önümüzdeki dönemde Rusya ve Almanya başta olmak üzere var olan turist akımımızı farklı ülkelere de yaymak durumundayız. Japonya, Çin, Hindistan, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika şimdi hedef pazarlarımız arasında. Daha çok üst gelir gruplarının ilgi duyduğu kültür turizm alanlarımızı daha iyi tanıtmamız korumamız ve işletmemiz gerekiyor. Kapadokya bu kapsamda en öncelikli bölgelerimiz arasında. Vatandaşımızın da turist ağırlama konusunda belli hassasiyetleri mutlaka gözetmesi gerekiyor. Turistlere nasıl davranmamız gerektiğini, turizmi daha ileri noktalara taşımak için nasıl davranmamız konusunda hassas olmamız gerekiyor” dedi.     "Tüm Dünya İnsanlığını Kapadokya’ya Davet Ediyoruz" Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tüm dünya insanına seslenerek Kapadokya bölgesini ziyarete davet etti. Bakan Avcı, “Bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Gelsinler buraları görsünler, burada herkesin zamanına göre 1 günlük turlar da var, 12 günlük turlar da var. Burada çok zengin bir turizm potansiyeli var. İç ve dış turizm bakımında burası bir cazibe merkezi. Özellikle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız tatillerini buralarda geçirsinler hem sılayı rahim yapsınlar hem iş arkadaşlarına burayı daha iyi tanıtsınlar” şeklinde konuştu.
Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri programına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kapadokya Bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri programına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kapadokya Bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

 

 


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesinde bulunan güvercinlik vadisini ziyaret etti.

 

 

Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’den bölge hakkında bilgiler alan Bakan Avcı kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla da fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti.

 

 

Bakan Avcı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye turizminin yeni destinasyonlara ihtiyacı olduğunu ve bu yönde de çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Bakan Avcı, Türk turizminin 2016 yılında sıkıntılı bir süreç yaşadığını belirterek, bugünün sıkıntılarıyla Hacı Bektaş Veli’nin yaşadığı dönemindeki sıkıntıların benzediğini belirterek, "2016 Türk turizmi bakımından sıkıntılı bir yıl oldu. Aynı zamanda pek çok ders çıkardığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin sadece belli ülkelere ve belli turizm ürünlerine yönelik ülke olmaktan çıkarılması ve sahip olduğu potansiyeli bütün dünyaya tanıtacak yeni bir turizm stratejisi geliştirmemiz gerektiğini öğrenmiş olduk. Önümüzdeki dönemde Rusya ve Almanya başta olmak üzere var olan turist akımımızı farklı ülkelere de yaymak durumundayız. Japonya, Çin, Hindistan, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika şimdi hedef pazarlarımız arasında. Daha çok üst gelir gruplarının ilgi duyduğu kültür turizm alanlarımızı daha iyi tanıtmamız korumamız ve işletmemiz gerekiyor. Kapadokya bu kapsamda en öncelikli bölgelerimiz arasında. Vatandaşımızın da turist ağırlama konusunda belli hassasiyetleri mutlaka gözetmesi gerekiyor. Turistlere nasıl davranmamız gerektiğini, turizmi daha ileri noktalara taşımak için nasıl davranmamız konusunda hassas olmamız gerekiyor” dedi.

 

 


"Tüm Dünya İnsanlığını Kapadokya’ya Davet Ediyoruz"


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tüm dünya insanına seslenerek Kapadokya bölgesini ziyarete davet etti. Bakan Avcı, “Bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Gelsinler buraları görsünler, burada herkesin zamanına göre 1 günlük turlar da var, 12 günlük turlar da var. Burada çok zengin bir turizm potansiyeli var. İç ve dış turizm bakımında burası bir cazibe merkezi. Özellikle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız tatillerini buralarda geçirsinler hem sılayı rahim yapsınlar hem iş arkadaşlarına burayı daha iyi tanıtsınlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.