Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 769'a yükseldi

TÜRKİYE GÜNDEMİ 17.04.2020 - 17:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 769'a yükseldi

Korona virüs Bilim Kurulu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için video konferans yöntemiyle toplandı.
  Korona virüs Bilim Kurulu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Koca toplantının ardından açıklama yapıyor. Bakan Koca, "Bu saat itibariyle 40 bin 270 test yapıldı, 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, 126 kişi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Koca ayrıca vaka artış hızının düştüğünü vurguladı.   Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:   FİLYASYON SONRASI YÜZDE 11'DEN 4'İ İNDİ   Tedbirleri daha sıkı tutun, virüsü evinize taşımayın.    Filyasyon çalışmalarını kamuoyuna yeni duyursak da aslında ilk vakadan beri titizlikle yürüttüğümüz bir uygulama bu.    Filyasyon sonrası yoğun bakım ihtiyacı yüzde 11'den 4'e indi.    Diğer ülkelerden edindiğimiz bilgilerin aksine Bilim Kurulumuzun görüşleri doğrultusunda erken tedaviye başlamamız sonucunda hastalarımızın zatürreye dönüşme oranı düşmüştür. Bu doğal olarak yoğun bakıma yansımıştır.    65 YAŞ ÜSTÜNDE VAKA ORANI YÜZDE 18'E DÜŞTÜ   Sokağa çıkma kısıtlaması sonucunda ileri yaşta pozitif vaka sayısında belirgin azalma görüldü. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasından önce vakaların yüzde 35'i 65 yaş üstüydü, kısıtlamadan sonra bu oran yüzde 18'e düştü.   Bir yandan filyasyonla yaygın tarama programları, diğer yanda artan test sayımız neticesinde vakalarımızda artış devam etmektedir. Ama vaka sayısının artışı azalıyor.   CAN KAYBI 1769'A YÜKSELDİ   Bu saat itibariyle 40 bin 270 test yapıldı, 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, 126 kişi hayatını kaybetti. 
Korona virüs Bilim Kurulu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için video konferans yöntemiyle toplandı.

 

Korona virüs Bilim Kurulu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Koca toplantının ardından açıklama yapıyor. Bakan Koca, "Bu saat itibariyle 40 bin 270 test yapıldı, 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, 126 kişi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Koca ayrıca vaka artış hızının düştüğünü vurguladı.

 

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

FİLYASYON SONRASI YÜZDE 11'DEN 4'İ İNDİ

 

Tedbirleri daha sıkı tutun, virüsü evinize taşımayın. 

 

Filyasyon çalışmalarını kamuoyuna yeni duyursak da aslında ilk vakadan beri titizlikle yürüttüğümüz bir uygulama bu. 

 

Filyasyon sonrası yoğun bakım ihtiyacı yüzde 11'den 4'e indi. 

 

Diğer ülkelerden edindiğimiz bilgilerin aksine Bilim Kurulumuzun görüşleri doğrultusunda erken tedaviye başlamamız sonucunda hastalarımızın zatürreye dönüşme oranı düşmüştür. Bu doğal olarak yoğun bakıma yansımıştır. 

 

65 YAŞ ÜSTÜNDE VAKA ORANI YÜZDE 18'E DÜŞTÜ

 

Sokağa çıkma kısıtlaması sonucunda ileri yaşta pozitif vaka sayısında belirgin azalma görüldü. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasından önce vakaların yüzde 35'i 65 yaş üstüydü, kısıtlamadan sonra bu oran yüzde 18'e düştü.

 

Bir yandan filyasyonla yaygın tarama programları, diğer yanda artan test sayımız neticesinde vakalarımızda artış devam etmektedir. Ama vaka sayısının artışı azalıyor.

 

CAN KAYBI 1769'A YÜKSELDİ

 

Bu saat itibariyle 40 bin 270 test yapıldı, 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, 126 kişi hayatını kaybetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.