Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Korkmaz, 'Geleceği umutla yeşertmek için fidan dikiniz'

GÜNCEL 08.10.2020 - 12:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Korkmaz, 'Geleceği umutla yeşertmek için fidan dikiniz'

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, mevsimin ağaç dikimi için uygun olduğunu belirterek vatandaşlara ağaç dikme konusunda tavsiyeler de bulundu
  Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, mevsimin ağaç dikimi için uygun olduğunu belirterek vatandaşlara ağaç dikme konusunda tavsiyeler de bulundu                       İçerisinde bulunduğumuz sonbahar güz mevsiminde bütün vatandaşlarımıza ağaç dikme konusunda çağrıda bulunuyoruz.   Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz şu sözlere yer verdi;   Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşüyor. Gelecek nesillere yaşanılabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için gayret göstermeliyiz. Çocuklarımız ve ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemli. Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla teşvik edici olmamız gerekiyor. Doğayı tahrip eden değil, doğayı seven, koruyan ve doğayla iç içe bir yaşantıyı mümkünce esas almalıyız. Bir fidan dikmek, bir canı toprakla buluşturmak, bir ağacı güldürmek bizim vazifemiz.    Fırsat buldukça ağaç dikme konusunu yenileyen Başkan Korkmaz, "Peygamber Efendimiz (sav) 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmakta. Çünkü diktiğiniz ağaç, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan, oksijeninden her kim olursa olsun faydalandığında hayır duası alır güzelliklere vesile olmuş olursunuz. Doğaya yapılan her katkı çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile olur. Doğamızı yeşillendirerek dikilen yetişen ağaçlar geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe bir çok canlıya can olacak. İnanın kendi ektiğiniz yetiştirdiğiniz ağaçtan alınan meyve, gölgesinde dinlenmek o kadar insanı mutlu eder ki tarif edilmez. Onun için fırsat buldukça fidan dikmek, ağaçların korunmasını sağlamak önemli."   Başkan Korkmaz, vatandaşlarımızı bahçelerine, tarlalarına ağaç dikmeye davet ediyoruz. Sonbahar mevsimi bahar dikimine göre avantajlıdır, ifadelerinde bulundu.     
Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, mevsimin ağaç dikimi için uygun olduğunu belirterek vatandaşlara ağaç dikme konusunda tavsiyeler de bulundu

 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, mevsimin ağaç dikimi için uygun olduğunu belirterek vatandaşlara ağaç dikme konusunda tavsiyeler de bulundu

                     

İçerisinde bulunduğumuz sonbahar güz mevsiminde bütün vatandaşlarımıza ağaç dikme konusunda çağrıda bulunuyoruz.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz şu sözlere yer verdi;

 

Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşüyor. Gelecek nesillere yaşanılabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için gayret göstermeliyiz. Çocuklarımız ve ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemli. Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla teşvik edici olmamız gerekiyor. Doğayı tahrip eden değil, doğayı seven, koruyan ve doğayla iç içe bir yaşantıyı mümkünce esas almalıyız. Bir fidan dikmek, bir canı toprakla buluşturmak, bir ağacı güldürmek bizim vazifemiz. 

 

Fırsat buldukça ağaç dikme konusunu yenileyen Başkan Korkmaz, "Peygamber Efendimiz (sav) 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmakta. Çünkü diktiğiniz ağaç, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan, oksijeninden her kim olursa olsun faydalandığında hayır duası alır güzelliklere vesile olmuş olursunuz. Doğaya yapılan her katkı çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile olur. Doğamızı yeşillendirerek dikilen yetişen ağaçlar geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe bir çok canlıya can olacak. İnanın kendi ektiğiniz yetiştirdiğiniz ağaçtan alınan meyve, gölgesinde dinlenmek o kadar insanı mutlu eder ki tarif edilmez. Onun için fırsat buldukça fidan dikmek, ağaçların korunmasını sağlamak önemli."

 

Başkan Korkmaz, vatandaşlarımızı bahçelerine, tarlalarına ağaç dikmeye davet ediyoruz. Sonbahar mevsimi bahar dikimine göre avantajlıdır, ifadelerinde bulundu.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.