Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaymaklı Kasabasının Tarihi Araştırıyor

BELEDİYELER 02.12.2016 - 09:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kaymaklı Kasabasının Tarihi Araştırıyor

Kaymaklı Kasabası tarihi araştırmak ve yazılı kitap haline getirmek için çalışmalar başladı
Kaymaklı Kasabası tarihi araştırmak ve yazılı kitap haline getirmek için çalışmalar başladı   Kaymaklı Belediyesi ve Kaymaklı İlkokulu işbirliği çerçevesinde, kasabanın tarihini araştırmak üzere komisyon kuruldu. Kurulan komisyonda belediyemiz personelleri ,kasaba vatandaşlarından bireyler, gazeteciler, yazarlar, eğitimciler yer almaktadır.   İlk toplantılarını gerçekleştiren komisyon Kaymaklı’nın yüzlerce yıllık tarihi olduğunu belirterek:’ “Sözlü tarihi olarak bildiğimiz bazı hikâyelere arşivlerde gördük. Bu kapsamlı ve dikkat çekici tarihi araştırmak ve bunu bir kaynak kitap haline dönüştürmek gelecek kuşaklara en iyi mirastır’’ açıklamasında bulundu.     Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Kaymaklı’nın yıllar önce bile önem arz eden  bir bölge olduğuna dikkat çektiği açıklamasında bundan elli yıl sonra yazılı hale getirecekleri kitap ile hem tarihi hem geleceğe  ışık tutacağını ifade etti.  
Kaymaklı Kasabası tarihi araştırmak ve yazılı kitap haline getirmek için çalışmalar başladı

Kaymaklı Kasabası tarihi araştırmak ve yazılı kitap haline getirmek için çalışmalar başladı

 

Kaymaklı Belediyesi ve Kaymaklı İlkokulu işbirliği çerçevesinde, kasabanın tarihini araştırmak üzere komisyon kuruldu. Kurulan komisyonda belediyemiz personelleri ,kasaba vatandaşlarından bireyler, gazeteciler, yazarlar, eğitimciler yer almaktadır.

 

İlk toplantılarını gerçekleştiren komisyon Kaymaklı’nın yüzlerce yıllık tarihi olduğunu belirterek:’ “Sözlü tarihi olarak bildiğimiz bazı hikâyelere arşivlerde gördük. Bu kapsamlı ve dikkat çekici tarihi araştırmak ve bunu bir kaynak kitap haline dönüştürmek gelecek kuşaklara en iyi mirastır’’ açıklamasında bulundu.

 

 

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Kaymaklı’nın yıllar önce bile önem arz eden  bir bölge olduğuna dikkat çektiği açıklamasında bundan elli yıl sonra yazılı hale getirecekleri kitap ile hem tarihi hem geleceğe  ışık tutacağını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.