MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi kendi enerjisini üretmeye başladı

EĞİTİM 26.12.2020 - 14:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya Üniversitesi kendi enerjisini üretmeye başladı

Kapadokya Üniversitesi hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi ile sürdürülebilirlik alanındaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
  Kapadokya Üniversitesi hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi ile sürdürülebilirlik alanındaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.   Mustafapaşa yerleşkesi Oktay Sinanoğlu binası çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi, 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren enerji üretimine başladı. İlk etapta şebekeden bağımsız olarak yapılan kurulum ile binanın bütün elektrik ihtiyacını karşılayan ve 144 adet Monokristal panelden oluşan sistem 48,24 KWp enerji üretiyor.   Proje Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, “Çevre kirliliği yaratmayan bir teknoloji kullandığımız için üniversitemizin karbon ayak izini ciddi anlamda azaltmış oluyoruz.” dedi. Benveniste, şebekeye bağlı hizmet için sözleşme işlemlerinin devam ettiğini ve tamamlandığında, binanın ihtiyacından fazla üretilen enerjinin dağıtım sistemine aktarılarak, çevre bölgenin de elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacağını belirtti.   Çevreci Beşeri Bilimler Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı, “Güneş enerjisi, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı oluşunun yanı sıra, çevreyi kirletici atıklarının bulunmaması ve dışa bağımlılığı azaltması ile yalnızca üniversitemize değil, bölgeye de önemli kazanımlar sağlayacaktır.” dedi. Kapadokya Üniversitesinin KÜN Ateş, KÜN Hava, KÜN Su, KÜN Toprak olmak üzere 4 sürdürülebilirlik programı olduğunu ve GES sisteminin de KÜN Ateş programı kapsamında hayata geçirildiğini belirten Akıllı, sürdürülebilirlik kapsamında Kapadokya Üniversitesinin çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.  
Kapadokya Üniversitesi hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi ile sürdürülebilirlik alanındaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 

Kapadokya Üniversitesi hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi ile sürdürülebilirlik alanındaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 

Mustafapaşa yerleşkesi Oktay Sinanoğlu binası çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) Sistemi, 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren enerji üretimine başladı. İlk etapta şebekeden bağımsız olarak yapılan kurulum ile binanın bütün elektrik ihtiyacını karşılayan ve 144 adet Monokristal panelden oluşan sistem 48,24 KWp enerji üretiyor.

 

Proje Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, “Çevre kirliliği yaratmayan bir teknoloji kullandığımız için üniversitemizin karbon ayak izini ciddi anlamda azaltmış oluyoruz.” dedi. Benveniste, şebekeye bağlı hizmet için sözleşme işlemlerinin devam ettiğini ve tamamlandığında, binanın ihtiyacından fazla üretilen enerjinin dağıtım sistemine aktarılarak, çevre bölgenin de elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacağını belirtti.

 

Çevreci Beşeri Bilimler Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı, “Güneş enerjisi, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı oluşunun yanı sıra, çevreyi kirletici atıklarının bulunmaması ve dışa bağımlılığı azaltması ile yalnızca üniversitemize değil, bölgeye de önemli kazanımlar sağlayacaktır.” dedi. Kapadokya Üniversitesinin KÜN Ateş, KÜN Hava, KÜN Su, KÜN Toprak olmak üzere 4 sürdürülebilirlik programı olduğunu ve GES sisteminin de KÜN Ateş programı kapsamında hayata geçirildiğini belirten Akıllı, sürdürülebilirlik kapsamında Kapadokya Üniversitesinin çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.