MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

'Kapadokya Foto Safari' yarışması başladı

TURİZM 24.09.2021 - 12:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

'Kapadokya Foto Safari' yarışması başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen “Kapadokya Foto Safari” basın lansmanı ile tanıtıldı.
  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen “Kapadokya Foto Safari” basın lansmanı ile tanıtıldı.   Programda konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya 326 başvurunun yapıldığını, bugün ve yarın çekilecek fotoğraflar arasından jürinin değerlendirmesinin ardından seçilecek olanların ödüle layık görüleceğini kaydeden Becel, şöyle konuştu:   “Bölgemizde gerçekleştirmekte olduğumuz Kapadokya Foto Safari, doğal ve kültürel mirasın yanı sıra her geçen gün artan turizm çeşitliliği ile dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın doğa harikası güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına etkin katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, etkinliğimiz farklı illerden gelecek olan fotoğraf tutkunlarını buluşturarak iletişim ve etkileşim yaratmayı da hedeflemektedir. Usta belgeselci, gazeteci, fotoğrafçıların yanı sıra bir de akademisyenin yer aldığı jürisiyle de Türkiye’deki en önemli fotoğraf organizasyonları arasına giren Kapadokya Foto Safari’de, birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 7 bin 500, üçüncülük ödülü 5 bin, mansiyon ödülü ise 2 bin 500 lira olacaktır.”   Jüri heyeti başkanı gazeteci, fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ise “Amacımız bu sene yapacağımız çalışmanın ardından gelecek yıldan itibaren uluslararası boyutta yapıp dünyaca tanınmış ünlü fotoğrafçıları davet edip geniş kitlelere hitap etmektir. Ülkemiz dünya turizminde hak ettiği yere gelemedi. Biz hep 80-100 milyonluk turist kitlesi bekliyorduk. Turizmin bacasız sanayi olduğunu tüm dünya biliyor. Tüm yarışmacılara başarı diliyorum.” şeklinde konuştu.   Etkinlik, 26 Eylül Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen “Kapadokya Foto Safari” basın lansmanı ile tanıtıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen “Kapadokya Foto Safari” basın lansmanı ile tanıtıldı.

 

Programda konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya 326 başvurunun yapıldığını, bugün ve yarın çekilecek fotoğraflar arasından jürinin değerlendirmesinin ardından seçilecek olanların ödüle layık görüleceğini kaydeden Becel, şöyle konuştu:

 

“Bölgemizde gerçekleştirmekte olduğumuz Kapadokya Foto Safari, doğal ve kültürel mirasın yanı sıra her geçen gün artan turizm çeşitliliği ile dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın doğa harikası güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına etkin katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, etkinliğimiz farklı illerden gelecek olan fotoğraf tutkunlarını buluşturarak iletişim ve etkileşim yaratmayı da hedeflemektedir. Usta belgeselci, gazeteci, fotoğrafçıların yanı sıra bir de akademisyenin yer aldığı jürisiyle de Türkiye’deki en önemli fotoğraf organizasyonları arasına giren Kapadokya Foto Safari’de, birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 7 bin 500, üçüncülük ödülü 5 bin, mansiyon ödülü ise 2 bin 500 lira olacaktır.”

 

Jüri heyeti başkanı gazeteci, fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ise “Amacımız bu sene yapacağımız çalışmanın ardından gelecek yıldan itibaren uluslararası boyutta yapıp dünyaca tanınmış ünlü fotoğrafçıları davet edip geniş kitlelere hitap etmektir. Ülkemiz dünya turizminde hak ettiği yere gelemedi. Biz hep 80-100 milyonluk turist kitlesi bekliyorduk. Turizmin bacasız sanayi olduğunu tüm dünya biliyor. Tüm yarışmacılara başarı diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Etkinlik, 26 Eylül Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.