Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü İle Başladı

TURİZM 15.04.2018 - 12:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da 15-20 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde düzenlenen yürüyüş ile başladı.
  Kapadokya’da Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Göreme’de düzenlenen yürüyüş ile başladı. Göreme’de düzenlenen yürüyüş Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları ile başlarken düzenlenen yürüyüşe JAKEM Komutanlığına bağlı atlı birlikler, ATV’ler , ve vatandaşlar katıldı. Göreme-Çavuşin yolu üzerinde başlayan yürüyüş Göreme merkezinde sona ererken yerli ve yabancı turistlerinde korteje büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.   İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici burada yaptığı açıklamada, “ Bu sene biraz farklı bir zenginlikte bir turizm haftası yapmaya çalıştık. Kamu, özel sektör, yerel yönetimler iş birliğinde Kapadokya’nın merkezi Göreme’de yaptık. Burada turizmin tüm paydaşlarıyla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Turizm haftasının birinci amacı toplumda turizmin bilincinin oluşması amaçlanmaktadır. Bizde bu amaçla doğrultusunda turizmimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.  Kapadokya’nın en iyi sezonu 2014-2015 yılları deniyor. Şuan ise 2014-2015 sezonunun üzerinde bir veri elimizde bulunuyor” dedi.   Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler’de yaptığı açıklamada, “ 15-22 Nisan tarihlerinde her yıl kutladığımız Turizm Haftası bu yılda Kapadokya’da ilk defa bir kortej yürüyüşe ile başladı. İlk defa yapılmasına rağmen halkında, turizmcilerinde katılımıyla güzel bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum. İnşallah her yıl katlanarak artacak. Bizim imrenerek portakal çiçeği festivalinde veya diğer film festivallerinde olan yürüyüşe dönüşeceğine inanıyorum. Turizm biliyorsunuz son iki yıldır biraz sıkıntılı dönem yaşadı. Fakat bul yıl güzel bir şekilde başladık. Artarak devam edeceğini düşünüyorum. İnşallah bu hızla giderse gelecek yıl en yüksek rakamlara ulaştığımız 2014 yılını yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.   Kapadokya’da Turizm haftası etkinlikleri Göreme Belediyesi tarafında pilav ikramı ile sona erdi.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da 15-20 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde düzenlenen yürüyüş ile başladı.

 

Kapadokya’da Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Göreme’de düzenlenen yürüyüş ile başladı. Göreme’de düzenlenen yürüyüş Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları ile başlarken düzenlenen yürüyüşe JAKEM Komutanlığına bağlı atlı birlikler, ATV’ler , ve vatandaşlar katıldı. Göreme-Çavuşin yolu üzerinde başlayan yürüyüş Göreme merkezinde sona ererken yerli ve yabancı turistlerinde korteje büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici burada yaptığı açıklamada, “ Bu sene biraz farklı bir zenginlikte bir turizm haftası yapmaya çalıştık. Kamu, özel sektör, yerel yönetimler iş birliğinde Kapadokya’nın merkezi Göreme’de yaptık. Burada turizmin tüm paydaşlarıyla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Turizm haftasının birinci amacı toplumda turizmin bilincinin oluşması amaçlanmaktadır. Bizde bu amaçla doğrultusunda turizmimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.  Kapadokya’nın en iyi sezonu 2014-2015 yılları deniyor. Şuan ise 2014-2015 sezonunun üzerinde bir veri elimizde bulunuyor” dedi.

 

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler’de yaptığı açıklamada, “ 15-22 Nisan tarihlerinde her yıl kutladığımız Turizm Haftası bu yılda Kapadokya’da ilk defa bir kortej yürüyüşe ile başladı. İlk defa yapılmasına rağmen halkında, turizmcilerinde katılımıyla güzel bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum. İnşallah her yıl katlanarak artacak. Bizim imrenerek portakal çiçeği festivalinde veya diğer film festivallerinde olan yürüyüşe dönüşeceğine inanıyorum. Turizm biliyorsunuz son iki yıldır biraz sıkıntılı dönem yaşadı. Fakat bul yıl güzel bir şekilde başladık. Artarak devam edeceğini düşünüyorum. İnşallah bu hızla giderse gelecek yıl en yüksek rakamlara ulaştığımız 2014 yılını yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

Kapadokya’da Turizm haftası etkinlikleri Göreme Belediyesi tarafında pilav ikramı ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.