Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’da Pazar Ayini Yapıldı

KÜLTÜR-SANAT 05.06.2016 - 16:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya’da Pazar Ayini Yapıldı

Türkiye'nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pazar ayini yönetti.
Türkiye'nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pazar ayini yönetti.       Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde Pazar ayini yönetti. Bartholomeos, tarafından yönetilen Pazar ayinine geçtiğimiz yıllara göre katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.     Mustafapaşa Köyünde düzenlenen Pazar ayininde İncil'den bölümler okundu dualar edilip ilahiler söylendi. Düzenlenen ayine İstanbul'dan ve Atina'dan gelen yaklaşık 50 kişi katılırken 2 saat süren ayinde Patrik Bartholomeos tarafından şaraba bandırılan ekmek ayine katılanlara tattırıldı.       Ayin sonrasında Rumca ve Türkçe olarak mesajlarını okuyan Patrik Bartholomeos Türk Hükümetine kendilerine destek vermiş oldukları için teşekkür etti.     Mustafapaşa Köyünde düzenlenen ayinde konuşan Patrik Bartholomeos, “ Hükümetimizin ve ilgili bakanlıkların izin ve yardımlarıyla bir kez daha Kapadokya’nın büyülü atmosferini teneffüs etme ve Yüce Rabbimize şükretme fırsatını bulduk. Yeni Hükümetimize bu nedenle teşekkür eder başarılar dileriz. Ülkemiz tarihi zenginliği ile güzellikleri ile misafirperverliği ile tüm dünyanın itibar ettiği bir konumdadır. Bunun değerini iyi kavramak ve bizlere miras kalan değerleri en azından insan emeğine ve insanlık kültürüne saygı ile muhafaza etmek gerekmektedir. Tüm İslam alemine mukaddes huzur dolu bir Ramazan ayı dilemekteyiz” dedi
Türkiye'nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pazar ayini yönetti.

Türkiye'nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pazar ayini yönetti.

 

 

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde Pazar ayini yönetti. Bartholomeos, tarafından yönetilen Pazar ayinine geçtiğimiz yıllara göre katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Mustafapaşa Köyünde düzenlenen Pazar ayininde İncil'den bölümler okundu dualar edilip ilahiler söylendi. Düzenlenen ayine İstanbul'dan ve Atina'dan gelen yaklaşık 50 kişi katılırken 2 saat süren ayinde Patrik Bartholomeos tarafından şaraba bandırılan ekmek ayine katılanlara tattırıldı.

 

 

 

Ayin sonrasında Rumca ve Türkçe olarak mesajlarını okuyan Patrik Bartholomeos Türk Hükümetine kendilerine destek vermiş oldukları için teşekkür etti.

 

 

Mustafapaşa Köyünde düzenlenen ayinde konuşan Patrik Bartholomeos, “ Hükümetimizin ve ilgili bakanlıkların izin ve yardımlarıyla bir kez daha Kapadokya’nın büyülü atmosferini teneffüs etme ve Yüce Rabbimize şükretme fırsatını bulduk. Yeni Hükümetimize bu nedenle teşekkür eder başarılar dileriz. Ülkemiz tarihi zenginliği ile güzellikleri ile misafirperverliği ile tüm dünyanın itibar ettiği bir konumdadır. Bunun değerini iyi kavramak ve bizlere miras kalan değerleri en azından insan emeğine ve insanlık kültürüne saygı ile muhafaza etmek gerekmektedir. Tüm İslam alemine mukaddes huzur dolu bir Ramazan ayı dilemekteyiz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.