MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kamuda Fetö Elemanı Nereye Yerleşmiş ?

GÜNCEL 03.12.2016 - 12:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kamuda Fetö Elemanı Nereye Yerleşmiş ?

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu, FETÖ soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısını Devlet Personel Başkanlığı'na sordu.
TBMM Darbe Araştırma Komisyonu, FETÖ soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısını Devlet Personel Başkanlığı'na sordu.    Devlet Personel Başkanlığı, 15 Temmuz-Kasım  tarihleri arasındaki 4 aylık sürede kamudan 69 bin 895 kişinin ihraç edildiği bilgisini TBMM'ye iletti. İlk sırayı   30 bin 411 ile Milli Eğitim Bakanlığı alırken, 11 bin 105 ile Emniyet Genel Müdürlüğü  ikinci,   3 bin 271 ihraçla Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı aldı..     SIZMADIKLARI YER KALMAMIŞ Devlet Personel  Başkanlığı'nın  verilerine göre; FETÖ'nün TSK'dan Emniyet, Adalet Bakanlığı'ndan Üniversitelere kadar her kuruma sızdıkları belirlendi. DPB'nin TBMM Darbe Komisyonu'na gönderdiği FETÖ’cülerin sızdıkları kurumlar listesi  tam 10 sayfa tuttu.   İŞTE SAYILARLA FETÖ ELEMANLARININ MESLEKLERİ   DPB, Başbakanlığa iletilen ihraçların mesleksel dağılımı ilgili de çalışma yaptı. Yapılan çalışmada yine FETÖ'nün  kamu kurumlarında her türlü meslek arasında elemanlarının bulunduğu görüldü. FETÖ elemanlarının meslek dağılımı şöyle: Memur: 58 bin 712 Hakim-Savcı: 154 Öğretim Elemanı: 3 bin 636 Sözleşmeli Personel: Bin 459 Sürekli İşçi: 820 Geçici işçi: 18 Geçici Personel: 76 Sürekli İşçi Kapsam dışı: 93 Askeri Personel: 4 bin 927   SAYI ARTABİLİR Bu arada DPB, komisyona gönderdiği rapora, veri girişinin sürdüğünü ve bu sayının daha da artabileceği  notunu düştü.   Kaynak  Avaztürk  
TBMM Darbe Araştırma Komisyonu, FETÖ soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısını Devlet Personel Başkanlığı'na sordu.

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu, FETÖ soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısını Devlet Personel Başkanlığı'na sordu. 

 

Devlet Personel Başkanlığı, 15 Temmuz-Kasım  tarihleri arasındaki 4 aylık sürede kamudan 69 bin 895 kişinin ihraç edildiği bilgisini TBMM'ye iletti. İlk sırayı   30 bin 411 ile Milli Eğitim Bakanlığı alırken, 11 bin 105 ile Emniyet Genel Müdürlüğü  ikinci,   3 bin 271 ihraçla Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı aldı..

 

 

SIZMADIKLARI YER KALMAMIŞ

Devlet Personel  Başkanlığı'nın  verilerine göre; FETÖ'nün TSK'dan Emniyet, Adalet Bakanlığı'ndan Üniversitelere kadar her kuruma sızdıkları belirlendi. DPB'nin TBMM Darbe Komisyonu'na gönderdiği FETÖ’cülerin sızdıkları kurumlar listesi  tam 10 sayfa tuttu.

 

İŞTE SAYILARLA FETÖ ELEMANLARININ MESLEKLERİ

 

DPB, Başbakanlığa iletilen ihraçların mesleksel dağılımı ilgili de çalışma yaptı. Yapılan çalışmada yine FETÖ'nün  kamu kurumlarında her türlü meslek arasında elemanlarının bulunduğu görüldü.

FETÖ elemanlarının meslek dağılımı şöyle:

Memur: 58 bin 712

Hakim-Savcı: 154

Öğretim Elemanı: 3 bin 636

Sözleşmeli Personel: Bin 459

Sürekli İşçi: 820

Geçici işçi: 18

Geçici Personel: 76

Sürekli İşçi Kapsam dışı: 93

Askeri Personel: 4 bin 927
 

SAYI ARTABİLİR

Bu arada DPB, komisyona gönderdiği rapora, veri girişinin sürdüğünü ve bu sayının daha da artabileceği  notunu düştü.

 

Kaynak  Avaztürk

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.