Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Japonlar Üretiyor Biz Nevşehirliler Tüketiyoruz

GÜNCEL 17.02.2017 - 23:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Japonlar Üretiyor Biz Nevşehirliler Tüketiyoruz

Başta Nevşehir olmak üzere, bizim ülkemizde de pek çok insan, haber seyretme, tesbih sallama, saatlerce maç izleme ve "akşam olsa da yatsak" derdinde.
Başta Nevşehir olmak üzere, bizim ülkemizde de pek çok insan, haber seyretme, tesbih sallama, saatlerce maç izleme ve "akşam olsa da yatsak" derdinde.   Nevşehir baş döndürücü bir telefon alıp satma merakı içerisinde. En zor şartlarda bile yaşayan insanların elerinde son model telefonlar dolaşırken, konuşma haricinde oyun oynamada da şehrimiz insanı bir numara. Kitap okuma ile uzaktan yakından iştigali pek olmayan şehrimiz insanı, elinden düşürmediği telefonlar ile adeta 24 saat uğraşıyor.     İlkokul, ortaokul ve lise mezunlarında kitap okuma üretme alışkanlığı olmadığı gibi, Üniversite mezunları da kitap okumuyor. Televizyon haberleri ile yetinen insanımızın, takvim yapraklarını bile okumamaları hayretle izleniyor.   Kitap okuma oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Japonya dudak uçuklatan teknolojik gelişmeleri de insanların hizmetine sunuyor. Hemen hemen her yaş gurubunda insanın kitap okuma alışkanlığına sahip olduğu ülkenin teknolojik araç gereçlerini, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkeler kapış kapış kapışıyorlar.     Türkiye´de, Üniversite mezunlarının yüzde doksanına yakınının haftada bir kitap bitirmediği bilinirken, her ortamda okuma ile iştigal eden Japonların bu bilgi ve kültürlerini teknolojiye dönüştürerek ülkelerine önemli ekonomik girdi sağladıkları gözlemleniyor.     Teknoloji üretenlerin ürettiklerini tüketen ülkemizin ise, okumakla ile içli dışlı olup, bu birikimini ne zaman teknolojiye dönüştüreceği merak konusu oldu.  
Başta Nevşehir olmak üzere, bizim ülkemizde de pek çok insan, haber seyretme, tesbih sallama, saatlerce maç izleme ve "akşam olsa da yatsak" derdinde.

Başta Nevşehir olmak üzere, bizim ülkemizde de pek çok insan, haber seyretme, tesbih sallama, saatlerce maç izleme ve "akşam olsa da yatsak" derdinde.

 

Nevşehir baş döndürücü bir telefon alıp satma merakı içerisinde. En zor şartlarda bile yaşayan insanların elerinde son model telefonlar dolaşırken, konuşma haricinde oyun oynamada da şehrimiz insanı bir numara. Kitap okuma ile uzaktan yakından iştigali pek olmayan şehrimiz insanı, elinden düşürmediği telefonlar ile adeta 24 saat uğraşıyor.

 

 

İlkokul, ortaokul ve lise mezunlarında kitap okuma üretme alışkanlığı olmadığı gibi, Üniversite mezunları da kitap okumuyor. Televizyon haberleri ile yetinen insanımızın, takvim yapraklarını bile okumamaları hayretle izleniyor.

 

Kitap okuma oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Japonya dudak uçuklatan teknolojik gelişmeleri de insanların hizmetine sunuyor. Hemen hemen her yaş gurubunda insanın kitap okuma alışkanlığına sahip olduğu ülkenin teknolojik araç gereçlerini, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkeler kapış kapış kapışıyorlar.

 

 

Türkiye´de, Üniversite mezunlarının yüzde doksanına yakınının haftada bir kitap bitirmediği bilinirken, her ortamda okuma ile iştigal eden Japonların bu bilgi ve kültürlerini teknolojiye dönüştürerek ülkelerine önemli ekonomik girdi sağladıkları gözlemleniyor.

 

 

Teknoloji üretenlerin ürettiklerini tüketen ülkemizin ise, okumakla ile içli dışlı olup, bu birikimini ne zaman teknolojiye dönüştüreceği merak konusu oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.