MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İlaç fiyatlarına yüzde 12,1 zam yapıldı

SAĞLIK 20.02.2020 - 13:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İlaç fiyatlarına yüzde 12,1 zam yapıldı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ’nun Değerlendirme Komisyonundan bir son dakika açıklaması geldi ve ilaç fiyatlarına yüzde 12.10 oranında zam yapıldığı açıklandı.
  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ’nun Değerlendirme Komisyonu 'nundan bir sondakika açıklaması geldi. Vatandaşları üzen son dakika açıklamasında , 14 Şubat 2020 günü bir toplantı yapıldığı ve toplantıda ilaç fiyatlarına zam yapılması kararı alındığı bildirildi.   "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) Avro değeri 3,4037 TL'den 3,8155 TL'ye artırılmıştır." ifadeleri ile başlayan açıklamada şu bilgiler verildi:   "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin yedinci fıkrasında bahsi geçen 11,75 TL ve 6,15 TL değerleri, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin onuncu fıkrası gereği Avro değerinde yapılan değişiklik oranında artırılarak 13,17 TL ve 6,89 TL olarak güncellenmiştir.   Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Avro değerine bölündükten sonra yeni Avro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alınmıştır.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ’nun Değerlendirme Komisyonundan bir son dakika açıklaması geldi ve ilaç fiyatlarına yüzde 12.10 oranında zam yapıldığı açıklandı.

 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ’nun Değerlendirme Komisyonu 'nundan bir sondakika açıklaması geldi. Vatandaşları üzen son dakika açıklamasında , 14 Şubat 2020 günü bir toplantı yapıldığı ve toplantıda ilaç fiyatlarına zam yapılması kararı alındığı bildirildi.

 

"Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) Avro değeri 3,4037 TL'den 3,8155 TL'ye artırılmıştır." ifadeleri ile başlayan açıklamada şu bilgiler verildi:

 

"Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin yedinci fıkrasında bahsi geçen 11,75 TL ve 6,15 TL değerleri, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar'ın 2 nci maddesinin onuncu fıkrası gereği Avro değerinde yapılan değişiklik oranında artırılarak 13,17 TL ve 6,89 TL olarak güncellenmiştir.

 

Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Avro değerine bölündükten sonra yeni Avro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.