Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İcik Köyünde köylüler 3 gündür içecek su bulamıyor

GÜNCEL 22.05.2019 - 13:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İcik Köyünde köylüler 3 gündür içecek su bulamıyor

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı İcik Köyünde köy muhtarı tarafından ödenmeyen su faturalı yüzünden köylüler 3 gündür içecek su bulamıyor.
  Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı İcik Köyünde 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde köy muhtarı olarak Tayyar Köybaşı seçildi. Köybaşı’nın muhtarlığa seçilmesinin ardından ise ilk icraatı Ramazan ayında köylüleri susuz bırakmak oldu. Nitekim Nevşehir’in hemen yanı başındaki İcik köyünde yaşananlar 2019 yılına hiç yakışmayacak bir görüntü. Köy halkı 3 gündür Muhtar tarafından su parasının yatırılmamasından dolayı sularının kesik olduğunu iddia ederken evlerinde içecek sularının yanı sıra yemek yapacak sularının bile olmamasından dolayı dertli.   Nevşehir’de Haberin Merkezi www.lalehaber.com whatsapp ihbar hattına ulaşan köylüler kendilerinin bu mübarek Ramazan ayında susuz bırakıldıklarını ifade ederlerken köyde bir kişi vatandaşın hayvanları olduğunu hayvanların yakında susuzluktan ölmesinden korktuklarını söyledi.   “Köylüler yetkililere seslendi”   İcik Köyünde yaşayan vatandaşlar 2019 yılında hem de Ramazan ayında susuz bırakıldıkları için Köy Muhtarından şikâyetlerini ifade ederken Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a çağrıda bulunarak köy halkının biran önce susuz bırakılmaktan kurtulmasını istiyor.   “Köylüler birbirine mi düşürülmek isteniyor”   31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinin gergin geçtiği köylerin başında gelen İcik Köyünde muhtarlık seçimlerini kazanan Tayyar Köybaşı’nın kendisine oy atmayanlar ile kendisini destekleyenler arasında husumet yaratacak olan bu tür davranışı sergilemesi sonrasında köyün sularının kesintiye uğratıldığı konusunda da iddialar ortaya atılırken Nevşehir Valiliği tarafından Köy Muhtarı Tayyar Köybaşı ile ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı ise merak konusu.   Muhtar Köybaşı, " 170 hane su parasını ödemedi"   İcik köy muhtarı Tayyar Köybaşı ise 170 hanenin su parasını ödemediği için köyün sularının kesildiğini söyledi.   İcik Köyü Muhtarı Köybaşı açıklamasında, “Seçim sonuçlarının ardından sonuçları hazmedemeyen 170 hane su parasını tepki olarak ödememiştir. Su parasını ödeyen vatandaşlarımıza da engel olmaya çalışıyorlar. Su sayaçlarını okumaya giden görevlilere biz su parası ödemeyeceğiz diyerek sayaçlarını yazdırmadılar. Su parası toplanamadığından dolayı su kuyusunun elektriği MEDAŞ tarafından kesilmiştir” diye konuştu.    
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı İcik Köyünde köy muhtarı tarafından ödenmeyen su faturalı yüzünden köylüler 3 gündür içecek su bulamıyor.

 

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı İcik Köyünde 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde köy muhtarı olarak Tayyar Köybaşı seçildi. Köybaşı’nın muhtarlığa seçilmesinin ardından ise ilk icraatı Ramazan ayında köylüleri susuz bırakmak oldu. Nitekim Nevşehir’in hemen yanı başındaki İcik köyünde yaşananlar 2019 yılına hiç yakışmayacak bir görüntü. Köy halkı 3 gündür Muhtar tarafından su parasının yatırılmamasından dolayı sularının kesik olduğunu iddia ederken evlerinde içecek sularının yanı sıra yemek yapacak sularının bile olmamasından dolayı dertli.

 

Nevşehir’de Haberin Merkezi www.lalehaber.com whatsapp ihbar hattına ulaşan köylüler kendilerinin bu mübarek Ramazan ayında susuz bırakıldıklarını ifade ederlerken köyde bir kişi vatandaşın hayvanları olduğunu hayvanların yakında susuzluktan ölmesinden korktuklarını söyledi.

 

“Köylüler yetkililere seslendi”

 

İcik Köyünde yaşayan vatandaşlar 2019 yılında hem de Ramazan ayında susuz bırakıldıkları için Köy Muhtarından şikâyetlerini ifade ederken Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a çağrıda bulunarak köy halkının biran önce susuz bırakılmaktan kurtulmasını istiyor.

 

“Köylüler birbirine mi düşürülmek isteniyor”

 

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinin gergin geçtiği köylerin başında gelen İcik Köyünde muhtarlık seçimlerini kazanan Tayyar Köybaşı’nın kendisine oy atmayanlar ile kendisini destekleyenler arasında husumet yaratacak olan bu tür davranışı sergilemesi sonrasında köyün sularının kesintiye uğratıldığı konusunda da iddialar ortaya atılırken Nevşehir Valiliği tarafından Köy Muhtarı Tayyar Köybaşı ile ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

 

Muhtar Köybaşı, " 170 hane su parasını ödemedi"

 

İcik köy muhtarı Tayyar Köybaşı ise 170 hanenin su parasını ödemediği için köyün sularının kesildiğini söyledi.

 

İcik Köyü Muhtarı Köybaşı açıklamasında, “Seçim sonuçlarının ardından sonuçları hazmedemeyen 170 hane su parasını tepki olarak ödememiştir. Su parasını ödeyen vatandaşlarımıza da engel olmaya çalışıyorlar. Su sayaçlarını okumaya giden görevlilere biz su parası ödemeyeceğiz diyerek sayaçlarını yazdırmadılar. Su parası toplanamadığından dolayı su kuyusunun elektriği MEDAŞ tarafından kesilmiştir” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.