MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hastalar yeniden yürüme kabiliyetini kazanıyorlar

SAĞLIK 17.04.2020 - 11:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Hastalar yeniden yürüme kabiliyetini kazanıyorlar

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Türkiye de çok az ilde bulunan Lokomat (Yürütücü Robot) adı verilen bu sitemin hastanın yürüme yeteneğini kazanması için rehabilitasyon programlarında kullanılıyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Türkiye de çok az ilde bulunan Lokomat (Yürütücü Robot) adı verilen bu sitemin hastanın yürüme yeteneğini kazanması için rehabilitasyon programlarında kullanılıyor.   Robotik Yürüme Sistemi (Lokomat), yürüme yeteneğini kısmen ya da tamamen kaybetmiş olan hastalara yeniden bu yeteneği kazandırabilmek için kullanılan bir teknoloji olduğu bildirildi.  Bu teknoloji sayesinde beyin ya da omurda oluşan hasar nedeniyle felç olan, hareket yeteneğini kısmen kaybeden hastaların rehabilite edilmesinde ve bu yeteneklerini yeniden kazanmasında robot teknolojisinden faydalanılıyor.   Hastanede Fizik Tedavi Uzman Doktorlar ve Fizyo-terapistler gözetiminde Lokomat tedavisi yapılmakta ek olarak Termal Havuz Tedavisi, Rehabilitasyon Tedavisi de yapılmakta. Tedavi fizyo-terapistlerin yardımı ile Lokomat Tedavisi, Termal Havuz Tedavisi, Rehabilitasyon Tedavisi olarak uygulanıyor. Bu tedaviyi elle ya da bir başka şekilde bir yöntem uygulamak mümkün değil. Tedavi süresi hastadan hastaya çok değişebiliyor.  
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Türkiye de çok az ilde bulunan Lokomat (Yürütücü Robot) adı verilen bu sitemin hastanın yürüme yeteneğini kazanması için rehabilitasyon programlarında kullanılıyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Türkiye de çok az ilde bulunan Lokomat (Yürütücü Robot) adı verilen bu sitemin hastanın yürüme yeteneğini kazanması için rehabilitasyon programlarında kullanılıyor.

 

Robotik Yürüme Sistemi (Lokomat), yürüme yeteneğini kısmen ya da tamamen kaybetmiş olan hastalara yeniden bu yeteneği kazandırabilmek için kullanılan bir teknoloji olduğu bildirildi. 


Bu teknoloji sayesinde beyin ya da omurda oluşan hasar nedeniyle felç olan, hareket yeteneğini kısmen kaybeden hastaların rehabilite edilmesinde ve bu yeteneklerini yeniden kazanmasında robot teknolojisinden faydalanılıyor.

 

Hastanede Fizik Tedavi Uzman Doktorlar ve Fizyo-terapistler gözetiminde Lokomat tedavisi yapılmakta ek olarak Termal Havuz Tedavisi, Rehabilitasyon Tedavisi de yapılmakta. Tedavi fizyo-terapistlerin yardımı ile Lokomat Tedavisi, Termal Havuz Tedavisi, Rehabilitasyon Tedavisi olarak uygulanıyor. Bu tedaviyi elle ya da bir başka şekilde bir yöntem uygulamak mümkün değil. Tedavi süresi hastadan hastaya çok değişebiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.