Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

KÜLTÜR-SANAT 14.07.2016 - 16:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Göreme 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

Göreme Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Göreme Kapadokya Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.
  Göreme Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Göreme Kapadokya Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.   Festival Göreme Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne ve açılışa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, vatandaşlar ve festival için gelen tüm takımlar kendi yerel kıyafetleri ile eşlik etti. Korteje yürüyüş boyunca ellerinde Türk bayrakları ile atlılarda katıldı.   Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 kişinin katıldığı festivale, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Kosova ve Arnavutluk ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri de katılırken, yurt içinde ise, Kırşehir ve Ankara’dan gelen toplam 8 halk oyunları ekibi festivale katıldı.   3. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, düzenledikleri festivale katılan tüm ekiplere teşekkür etti. Cingil “Göreme kültürlerin buluştuğu bir merkez, farklı ülkelerden, şehirlerinizden buraya gelerek kültür mozaiği oluşturan ekiplerimiz bu kültürü yaşatan birer nefer durumundalar. Bizim için Göreme’ye gelen misafirlerimizin buraya gelmeleri kadar, memnun gitmeleri de çok önemli. Ben buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Kültürlerin buluştuğu Göreme’ye Kapadokya’ya gelin ülkemiz ve şehrimiz çok güvenli. Türkiye’ye gelin ve Göreme’yi de görün” dedi.   13 Temmuz’da başlayan 3. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali 16 Ağustos Cumartesi gününe kadar her akşam devam edecek. 
Göreme Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Göreme Kapadokya Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.

 

Göreme Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Göreme Kapadokya Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.

 

Festival Göreme Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne ve açılışa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, vatandaşlar ve festival için gelen tüm takımlar kendi yerel kıyafetleri ile eşlik etti. Korteje yürüyüş boyunca ellerinde Türk bayrakları ile atlılarda katıldı.

 

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 kişinin katıldığı festivale, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Kosova ve Arnavutluk ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri de katılırken, yurt içinde ise, Kırşehir ve Ankara’dan gelen toplam 8 halk oyunları ekibi festivale katıldı.

 

3. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, düzenledikleri festivale katılan tüm ekiplere teşekkür etti. Cingil “Göreme kültürlerin buluştuğu bir merkez, farklı ülkelerden, şehirlerinizden buraya gelerek kültür mozaiği oluşturan ekiplerimiz bu kültürü yaşatan birer nefer durumundalar. Bizim için Göreme’ye gelen misafirlerimizin buraya gelmeleri kadar, memnun gitmeleri de çok önemli. Ben buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Kültürlerin buluştuğu Göreme’ye Kapadokya’ya gelin ülkemiz ve şehrimiz çok güvenli. Türkiye’ye gelin ve Göreme’yi de görün” dedi.

 

13 Temmuz’da başlayan 3. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali 16 Ağustos Cumartesi gününe kadar her akşam devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.