MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göç İdaresi İl Müdürlüğü , 'Sokakta çalıştırılan çocuklara para vermeyin'

NEVŞEHİR 25.12.2020 - 12:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Göç İdaresi İl Müdürlüğü , 'Sokakta çalıştırılan çocuklara para vermeyin'

Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü sokakta çalıştırılan küçük çocuklara para verilmemesi uyarısında bulundu.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü sokakta çalıştırılan küçük çocuklara para verilmemesi uyarısında bulundu.     Yapılan açıklamada; "Sokakta çalıştırılan, dilendirilen yabancı uyruklu çocuklara para verilmesi onlardan mendil ve benzeri ürünlerin alınması ailelerin çocuklarını çalıştırmayı dilendirmeyi gelir kapısı olarak görmesine sebep olmaktadır. Vicdani duygularınızla çocuklara yapmaya çalıştığınız bu yardımlar aslında onları sokağa bağımlı hale getirmekte ve sokaktaki tehlikelere ve risklere karşı korunmasız bırakmaktadır. Sokakta çalıştırılan dilendirilen çocuklar ile ilgili Nevşehir Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi ortak çalışmalarına devam etmektedir" denildi.  
Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü sokakta çalıştırılan küçük çocuklara para verilmemesi uyarısında bulundu.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü sokakta çalıştırılan küçük çocuklara para verilmemesi uyarısında bulundu.  

 

Yapılan açıklamada; "Sokakta çalıştırılan, dilendirilen yabancı uyruklu çocuklara para verilmesi onlardan mendil ve benzeri ürünlerin alınması ailelerin çocuklarını çalıştırmayı dilendirmeyi gelir kapısı olarak görmesine sebep olmaktadır. Vicdani duygularınızla çocuklara yapmaya çalıştığınız bu yardımlar aslında onları sokağa bağımlı hale getirmekte ve sokaktaki tehlikelere ve risklere karşı korunmasız bırakmaktadır. Sokakta çalıştırılan dilendirilen çocuklar ile ilgili Nevşehir Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi ortak çalışmalarına devam etmektedir" denildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.