MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Erozyonu Nasıl Önleyebiliriz?

EĞİTİM 27.11.2020 - 16:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Erozyonu Nasıl Önleyebiliriz?

Kapadokya Konuşmaları’nın bu haftaki konukları TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş oldu.
  Kapadokya Konuşmaları’nın bu haftaki konukları TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş oldu.   Genç TEMA iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Arda Çakır moderatörlüğünde 26 Kasım Perşembe günü Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.   TEMA Vakfı kapsamında yaptıkları çalışmalara değinen ve erozyon konusuna dikkat çeken Abdülkadir Dağlı, “Erozyon denilince akla gelen ilk vakıf, TEMA Vakfı’dır.” dedi ve bu farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.   “Toprağı muhafaza etmek, vatanı korumaktır.” Erozyonla mücadelenin önemine değinen Arda Çakır, “Türkiye’nin toprağını kaybetmemesi için verdiği mücadele çok önemli, bu bir vatan savunması aslında... Toprağı muhafaza etmek vatanı korumaktır. Sadece vatanı değil, dünyayı korumaktır.” şeklinde konuştu.   Meşe palamudunu tanımamız gerektiğini söyleyen Dağlı,” Türkiye’deki ormanların dörtte biri meşe, diğerleri kızılcam ve karaçam. Geri kalanlarsa, adını bildiğimiz diğer ağaçlardan oluşuyor. Bu yüzden ülkemizi seven ve dört bir köşesinde çok sağlıklı yetişen bir ağaç türünü nasıl bireysel olarak yetiştiririz, bilmemiz gerekiyor.” diyerek farkındalığın oluşturulması gerektiğini söyledi.   Abdülkadir Dağlı konuşmasının devamında, pet şişede su içerisinde yetişmiş bir meşe palamudunu göstererek, izleyicilerin de evde kendilerinin nasıl meşe palamudu yetiştirebileceklerini anlattı.   Canlı yayında interaktif bir yarışma da düzenleyen Dağlı, Türkiye’de bulunan en yaşlı ağacın ne olduğunu sordu. “Zonguldak’ta bulunan 4.115 yaşındaki porsuk ağacı” doğru cevabını ilk olarak yanıtlayan Sinem Demirelli’ye kuş evi hediye etti.   KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş, Kapadokya Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu olarak yaptıkları çalışmalara değinerek, “Bizim saha ve eğitim ekibi olarak iki ekibimiz var. Eğitim ekibi ilkokullara eğitim verirken, saha ekibi de toprakta çalışıyor. Her öğrencinin adına künye yapıyoruz. Öğrencilerle eğitim bittikten sonra birlikte fidan dikiyoruz.” şeklinde konuştu.  
Kapadokya Konuşmaları’nın bu haftaki konukları TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş oldu.

 

Kapadokya Konuşmaları’nın bu haftaki konukları TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş oldu.

 

Genç TEMA iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Arda Çakır moderatörlüğünde 26 Kasım Perşembe günü Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.

 

TEMA Vakfı kapsamında yaptıkları çalışmalara değinen ve erozyon konusuna dikkat çeken Abdülkadir Dağlı, “Erozyon denilince akla gelen ilk vakıf, TEMA Vakfı’dır.” dedi ve bu farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.

 

“Toprağı muhafaza etmek, vatanı korumaktır.”

Erozyonla mücadelenin önemine değinen Arda Çakır, “Türkiye’nin toprağını kaybetmemesi için verdiği mücadele çok önemli, bu bir vatan savunması aslında... Toprağı muhafaza etmek vatanı korumaktır. Sadece vatanı değil, dünyayı korumaktır.” şeklinde konuştu.

 

Meşe palamudunu tanımamız gerektiğini söyleyen Dağlı,” Türkiye’deki ormanların dörtte biri meşe, diğerleri kızılcam ve karaçam. Geri kalanlarsa, adını bildiğimiz diğer ağaçlardan oluşuyor. Bu yüzden ülkemizi seven ve dört bir köşesinde çok sağlıklı yetişen bir ağaç türünü nasıl bireysel olarak yetiştiririz, bilmemiz gerekiyor.” diyerek farkındalığın oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

Abdülkadir Dağlı konuşmasının devamında, pet şişede su içerisinde yetişmiş bir meşe palamudunu göstererek, izleyicilerin de evde kendilerinin nasıl meşe palamudu yetiştirebileceklerini anlattı.

 

Canlı yayında interaktif bir yarışma da düzenleyen Dağlı, Türkiye’de bulunan en yaşlı ağacın ne olduğunu sordu. “Zonguldak’ta bulunan 4.115 yaşındaki porsuk ağacı” doğru cevabını ilk olarak yanıtlayan Sinem Demirelli’ye kuş evi hediye etti.

 

KÜN Genç TEMA Başkanı Kaan Göktaş, Kapadokya Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu olarak yaptıkları çalışmalara değinerek, “Bizim saha ve eğitim ekibi olarak iki ekibimiz var. Eğitim ekibi ilkokullara eğitim verirken, saha ekibi de toprakta çalışıyor. Her öğrencinin adına künye yapıyoruz. Öğrencilerle eğitim bittikten sonra birlikte fidan dikiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.