Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Diyabet her geçen gün artıyor

SAĞLIK 16.11.2020 - 12:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Diyabet her geçen gün artıyor

Nevşehir Eczacılar Odası başkanlığından yapılan açıklamada diyabet hastalığının toplumda her geçen daha da arttığına dikkat çekildi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Eczacılar Odası başkanlığından yapılan açıklamada diyabet hastalığının toplumda her geçen daha da arttığına dikkat çekildi.   Açıklamada; "Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Diyabet Federasyonu iş birliği ile Uluslararası Diyabet Günü olarak kabul edilmektedir. Bu tarih, diyabete ilişkin daha fazla bilgi edinmek ve konu hakkında farkındalık oluşturmak için uluslararası bir etkinlik olarak kabul edilmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre, 2019’da 463 milyon yetişkin birey diyabetlidir, bu da 11 yetişkinden 1’inin diyabetli olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bu şekilde devam ettiği takdirde 2040 yılında sayının 642 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bunun yanı sıra yaklaşık 232 milyon tanı konulmamış diyabetli olduğu öngörülmektedir ve diyabetin görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. 2019 yılı verilerine göre diyabet tedavilerine harcanan miktar, küresel sağlık hizmetlerine ayrılan 760 milyar dolarlık payın yüzde 10’una denk gelmektedir ve diyabet hastalığı 2019 yılında 4.2 milyon kişinin ölümüne sebep olmuştur. Diyabetle mücadelede erken tanı büyük önem taşımaktadır. Bu noktada, diyabetle mücadele etmede ve diyabeti erken teşhis etmede biz eczacılara büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğun bilinci ile Türk Eczacıları Birliği Rehber Eczanem Programı ile 6161 eczacımızla 1500 diyabetik hastaya ulaştık. Hasta eğitimi ve izlemi yapan eczacılarımız yüzden fazla diyabetik hastada açlık kan şekeri, HbA1c, LDL kolesterol, insulin enjeksiyon tekniği ve ilaç bilgi düzeyinde anlamlı iyileşmeler sağlanmasına katkı sunduk. Diyabetle mücadelede her daim toplumun yanında olacağımızı tekrarlıyor, diyabetli hastalarımızın başvuracağı birinci basamak sağlık kuruluşları olarak görevimize devam edeceğimizi ifade ediyoruz.
Nevşehir Eczacılar Odası başkanlığından yapılan açıklamada diyabet hastalığının toplumda her geçen daha da arttığına dikkat çekildi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Eczacılar Odası başkanlığından yapılan açıklamada diyabet hastalığının toplumda her geçen daha da arttığına dikkat çekildi.

 

Açıklamada; "Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Diyabet Federasyonu iş birliği ile Uluslararası Diyabet Günü olarak kabul edilmektedir. Bu tarih, diyabete ilişkin daha fazla bilgi edinmek ve konu hakkında farkındalık oluşturmak için uluslararası bir etkinlik olarak kabul edilmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre, 2019’da 463 milyon yetişkin birey diyabetlidir, bu da 11 yetişkinden 1’inin diyabetli olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bu şekilde devam ettiği takdirde 2040 yılında sayının 642 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bunun yanı sıra yaklaşık 232 milyon tanı konulmamış diyabetli olduğu öngörülmektedir ve diyabetin görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. 2019 yılı verilerine göre diyabet tedavilerine harcanan miktar, küresel sağlık hizmetlerine ayrılan 760 milyar dolarlık payın yüzde 10’una denk gelmektedir ve diyabet hastalığı 2019 yılında 4.2 milyon kişinin ölümüne sebep olmuştur. Diyabetle mücadelede erken tanı büyük önem taşımaktadır. Bu noktada, diyabetle mücadele etmede ve diyabeti erken teşhis etmede biz eczacılara büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğun bilinci ile Türk Eczacıları Birliği Rehber Eczanem Programı ile 6161 eczacımızla 1500 diyabetik hastaya ulaştık. Hasta eğitimi ve izlemi yapan eczacılarımız yüzden fazla diyabetik hastada açlık kan şekeri, HbA1c, LDL kolesterol, insulin enjeksiyon tekniği ve ilaç bilgi düzeyinde anlamlı iyileşmeler sağlanmasına katkı sunduk. Diyabetle mücadelede her daim toplumun yanında olacağımızı tekrarlıyor, diyabetli hastalarımızın başvuracağı birinci basamak sağlık kuruluşları olarak görevimize devam edeceğimizi ifade ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.